Spori Povratak Kući: Četvoroknjižje Od Peter Handke

recenzija pdf
"Spori povratak kući: Četvoroknjižje" autora Petera Handkea predstavlja prekretnicu u njegovoj književnosti, gde se okreće prirodi i materijalnosti sveta. Ovde je putovanje predstavljeno kao „epski korak“, koji se odvaja od tradicionalne ratne i osvajačke epike, pružajući mir kao privlačnu opciju.
Spori Povratak Kući Četvoroknjižje Od Peter Handke

Prvi deo četvoroknjižja prati geologa Valentina Zorgera koji se sprema na povratak kući iz Amerike. Na putovanju kroz velike gradove, Zorger formuliše zakon svojih postupaka, koji ga vodi nazad u Evropu. U drugom delu, “Pouka Sent Viktoara”, Zorger kreće u istraživanje planine koju je Sezan, „učitelj čovečanstva današnjice“, uvek iznova slikao, u potrazi za novim značenjem sebe i svoje umetnosti. U trećem delu, “Detinja povest”, Handke piše o periodu kada ga je supruga napustila i ostavila s malim detetom. Pripovedač usvaja neutralni stav istoričara, a detinjstvo nije prikazano kao čist i iskonski početak, već kao složena i suptilna istorija deteta koje brinu „odrasli“. Ovaj roman donosi duboke introspekcije i filozofske razmatranja, te omogućava čitaocima da se dublje zamisle nad pitanjima života, putovanja i postojanja.

Poštarina (Besplatna isporuka, porudžbina preko 3000din): Srbija 180din Crna Gora, Bosna i Hercegovina (8,5 EUR), inostranstvo DHL (7,5 EUR) | Realizacija kupovine podržana od strane partner kompanije Korisna Knjiga d.o.o


Autor Knjige:

Peter Handke

Peter Handke (rođen 6. decembra 1942) je austrijski romanopisac, dramaturg, prevodilac, pesnik, režiser i scenarista.


Više O Autoru

Koje je tvoje mišljenje o knjizi ili autoru? Podeli iskustvo sa ostalim čitaocima!

Ostavi ocenu i pomozi drugima*