Srpski Pogled Na Svet, Sa Kratkim Vodičem Kroz Praistoriju Srba Od Aleksandar Šargić

recenzija pdf
U drugom proširenom i dopunjenom izdanju knjige "Srpski pogled na svet", autor Aleksandar Šargić nas vodi na fascinantan put kroz srpsku istoriju, istražujući povezanost između hrišćanstva i praistorije.
Srpski Pogled Na Svet, Sa Kratkim Vodičem Kroz Praistoriju Srba Od Aleksandar Šargić

Prvi deo knjige nudi čitaocima kratak vodič kroz praistoriju Srba, osvetljavajući tajanstvene aspekte našeg davno zaboravljenog nasleđa. Autor nas vodi na putovanje kroz vreme, otkrivajući kako su običaji, kalendar i etika srpskog naroda duboko ukorenjeni u prošlim epohama. Knjiga takođe istražuje ulogu Srpske pravoslavne crkve u očuvanju narodne prethrišćanske baštine. Autor naglašava važnost očuvanja narodnih običaja i narodnog kalendara, koji su neodvojivi deo srpske duhovne i kulturne tradicije. Istovremeno, istraživanje otkriva kako se grčki uticaj u crkvi može suprotstaviti očuvanjem veze između Hristove reči i narodnih običaja. Jedno od ključnih pitanja koje autor postavlja jeste kako očuvati srpsku tradiciju i istovremeno njegovati duhovnu dimenziju hrišćanstva. Kroz analizu veze između hrišćanstva i starih srpskih religijskih verovanja, knjiga nas poziva na dublje razmišljanje o našoj istorijskoj i duhovnoj povezanosti sa prošlim vremenima. “Srpski pogled na svet” je knjiga koja pruža duboko razumevanje srpske istorije i kulture, izazivajući čitaoce da razmotre svoj identitet i korene na nov način. Ova knjiga je nezaobilazna za sve koji žele produbiti svoje znanje o bogatoj srpskoj baštini i njenoj vezi sa hrišćanstvom i praistorijom.

Poštarina (Besplatna isporuka, porudžbina preko 3000din): Srbija 180din Crna Gora, Bosna i Hercegovina (8,5 EUR), inostranstvo DHL (7,5 EUR) | Realizacija kupovine podržana od strane partner kompanije Korisna Knjiga d.o.o


Koje je tvoje mišljenje o knjizi ili autoru? Podeli iskustvo sa ostalim čitaocima!

Ostavi ocenu i pomozi drugima*