Stiven King (Stephen King), Peter Straub – Talisman

recenzija pdf

Jedan zanimljiv detalj je da obožavaoci Stivena Kinga možda imaju problem sa ovom knjigov i stilom pričanja u samoj. Knjigu definiše sledeće. Dva autora koja pokušavaju da pišu istim stilom kako čitaoci nebi mogli da prepoznaju gde je koji šta pisao. Talisman je opet nekako bliži Straubu nego Kingu, čineći knjigu dosta konkretnijom u nekim delovima, opet dosta poetičnijom u drugim bez obilja lingističkih fraza ili veštih vulgarnosti na koje smo navikli čitajući Stivena Kinga. Prvih sat vremena čitanja je Straub. Sporo pričanje i nedovoljno informacija o Džeku. Nekako je sve to onako ostavljeno za kasnije. Iako se u današnje vreme to pretrpavanje čitaoca informacijama možda ne stavlja u najpoželjnije, možda je teško na prvu shvatiti i upoznati glavnoj junaka Džeka onoliko koliko bi želeli.
Stephen King, Peter Straub - Talisman knjiga

Nedaleko od luna parka koji je odavno napušten, dečak koji je tek napunio trinaest godina stoji na obali Atlanskog okeana. Džek Sojer dolazi na ovo mesto vođen iskustvima iz prošlosti. Majka mu je teško bolesna i na samrti, otac već odavno mrtav. Ne predugo posle, stvari se menjaju za Džeka. Odlazi u Ameriku. Novi svet i novu avanturu. Amerika je neki novi svet koji će Džeku dati neke nove prilike.

Knjigu Potražite OVDE

Autor Knjige:

Stiven King

Stiven King je “New York Times” najprodavaniji autor koji je svoje ime izgradio u kategoriji “horor” i “Fantazija” sa knjigama poput “Carrie”, “The Shining” i “IT.”.


Više O Autoru

Koje je tvoje mišljenje o knjizi ili autoru? Podeli iskustvo sa ostalim čitaocima!

Ostavi ocenu i pomozi drugima*