Stranac Od Alber Kami PDF

recenzija pdf besplatna knjiga

Strani Naziv: The Stranger by Albert Camus

„Stranac“ je roman koji je napisao francuski pisac Alber Kami i prvi put je objavljen 1942. Roman se smatra jednim od najvažnijih dela egzistencijalističke književnosti i široko se smatra jednim od Kamijevih najpoznatijih dela.
Stranac Od Alber Kami

Roman pripoveda Merso, francuski Alžirac koji živi odvojeno i naizgled bezosećajno postojanje. Kada Merso ubije Arapa, sudi mu se za ubistvo i mora da se pomiri sa sudbinom svojih postupaka i posledicama koje slede.

“Stranac” je poznat po svojim egzistencijalnim temama i istraživanju smisla života i postojanja. Kroz Mersoovo putovanje, roman postavlja pitanja o ljudskom postojanju, ulozi emocija i svrsi života, i izaziva čitaoce da razmotre svoje stavove o ovim pitanjima.

Kompletna Besplatna PDF Knjiga

Stranac Od Alber Kami

Poštarina (Besplatna isporuka, porudžbina preko 3000din): Srbija 180din Crna Gora, Bosna i Hercegovina (8,5 EUR), inostranstvo DHL (7,5 EUR) | Realizacija kupovine podržana od strane partner kompanije Korisna Knjiga d.o.o


Autor Knjige:

Albert Kami - Albert Camus

Albert Kami je bio francuski alžirski pisac najpoznatiji po svojim apsurdističkim delima, uključujući „Stranca“ i „Kugu“. Nobelovu nagradu za književnost dobio je 1957. godine.


Više O Autoru

Koje je tvoje mišljenje o knjizi ili autoru? Podeli iskustvo sa ostalim čitaocima!

Ostavi ocenu i pomozi drugima*