Tara Šuster – Kupi Sebi Te Proklete Ljiljane

recenzija pdf

Strani Naziv: Buy Yourself the F*cking Lilies: And Other Rituals to Fix Your Life, from Someone Who's Been There by Tara Schuster

Brutalno iskrene, često urnebesne, teško stečene lekcije u učenju da volite i brinete o sebi od mlade potpredsednice u Comedi Central koju je Džordan Pil nazvao “ispred svog vremena“.
Tara Šuster - Kupi Sebi Te Proklete Ljiljane knjiga

U kasnim dvadesetim, Tara Šuster je bila TV direktorka u usponu koja je radila za “The Daily Show” sa Jon Stewart-om i pomogla da se Key & Peele plasira u viralnu superzvezdu. Po svemu sudeći, savladala je da bude odrasla. Ali ispod tog furnira uspeha, ona je bila hronično uznemirena, zbrka koja je sama sebi bila lekar.

Niko nije znao da je njen put ka odrasloj dobi popločan depresijom, anksioznošću i stidom, velikim delom zahvaljujući njenom minimalnom roditeljskom vaspitanju.

Shvatila je da je dotakla dno kada je pijana pozvala svog terapeuta moleći za pomoć. “Kupi sebi te ljiljane” je priča o Tarinom putu ka ponovnom roditeljstvu i da postane “nindža samoljublja“.

Kroz jednostavne, svakodnevne rituale, Tara je transformisala svoj um, telo i odnose i pokazuje kako da; lažirate zahvalnost sve dok zaista ne osetite zahvalnost, iskopate svoje emocionalne rane i iscelite ih ljubaznošću, identifikujte svoja samoograničavajuća uverenja, izbacite ih na ulicu i počnite da živite životom koji izaberete, ućutkate svog unutrašnjeg neprijatelja i zaštitite se od samokritike, odvojite vreme svakog jutra da započnete dan osnaženi, inspirisani i spremni da vladate, stvorite život koji zaista, potpuno i iskreno volite. Ostali saveti uključuju savete o tome kako da napravite “harem za dame“ ili tim iz snova prijatelja koji vas podržavaju, pomirite se sa neprijateljima, održavate kućne večere za prijatelje i kako najbolje upravljate novcem, jer to sve utiče na razvoj.

Za poslednja poglavlja, ona deli ono što je naučila u svojim odnosima sa muškarcima i članovima svoje porodice

Tara je vesela sve vreme i oslanja se na autoritet svog iskustva dok ispituje, ali nikada preterano ne hvali svoju impresivnu karijeru. Ispunjena draguljima mudrosti, Tarina hronika njenih uspona i padova je pobednička. Ova knjiga je, na mnogo načina, neka vrsta knjige za samopomoć. Autorka provodi mnogo vremena govoreći o tome da kontroliše svoju anksioznost, da voli sebe svakim danom sve više i da se bori protiv svojih poroka vežbanjem, najboljim prijateljima i svakodnevnom pisanjem u svom dnevniku.

Naravno, na stranicama su rašireni duhovitost i humor, kao i lične priče i realistični saveti i saveti koji će vam pomoći da rešite bilo koji problem sa kojim se suočite. Knjiga je podeljena na tri dela: Rituali uma, Rituali tela i Rituali veza. Kao što ste verovatno pretpostavili, svaki odeljak deluje kao “kako da uradite-spisak“ da vam pomogne da preuzmete kontrolu nad svojim mislima, svojim fizičkim sopstvom i svojim odnosima sa prijateljima, romantičnim partnerima, porodicom i na kraju, odnosom sa samim sobom. Jedan od omiljenih delova knjige, kako čitaoci govore, bile su liste koje je autor stavio na kraj određenih poglavlja, pružajući korisne savete kako da započnete zdrave navike i da ih se držite.

Tara govori o tome kako mi, kao ljudi uopšte provodimo toliko vremena brinući se o tome šta drugi misle o nama, kako doživljavaju kako se ponašamo ili stvari koje govorimo.

Zatim, ona nastavlja da ističe koliko ljudima jednostavno nije stalo

Poslednji zaključak koji možete da steknete od “Kupi sebi te proklete ljiljane” je vođenje dnevnika. Tara govori o tome koliko katarzično i otkrivajuće može biti dnevnik. To je navika od koje smo se svi definitivno udaljili u poslednjih nekoliko godina, ako je ikada bila navika, i nešto čemu pokušavamo da se vratimo.

Ovo je knjiga koju je Tara želela da joj je neko poklonio i to je knjiga koju mnogi od nas očajnički trebaju: iskren, histeričan, čitljiv, praktičan vodič za odrastanje bez obzira gde se nalazite u životu i učenje da volite sebe na najiskreniji i najdirektniji način. 

PDF Pregled Knjige

Tara Šuster - Kupi Sebi Te Proklete Ljiljane knjiga

Poštarina (Besplatna isporuka, porudžbina preko 3000din): Srbija 180din Crna Gora, Bosna i Hercegovina (8,5 EUR), inostranstvo DHL (7,5 EUR) | Realizacija kupovine podržana od strane partner kompanije Korisna Knjiga d.o.o


Koje je tvoje mišljenje o knjizi ili autoru? Podeli iskustvo sa ostalim čitaocima!

Ostavi ocenu i pomozi drugima*