Tess Gerritsen – Nijema Djevojka

recenzija pdf
Tess Gerritsen jedna je od najčitanijih savremenih autorica forenzičarskih trilera.
Tess Gerritsen - Nijema Djevojka Knjiga

Iz knjige:

Cijeli dan promatram tu djevojku. Ničime ne pokazuje da je svjesna moje prisutnosti, iako se moj unajmljeni automobil vidi s uličnog ugla na kojem su se ona i drugi tinejdţeri okupili ovog poslijepodneva i čine što mladi kojima je dosadno čine kako bi ubili vrijeme. Izgleda mlađa od ostalih, ali to je moţda zato što je Azijatkinja i sitna sa sedamnaest godina, tek curetak.

Crna joj je kosa ošišana kratko kao u dječaka, a traperice poderane i ofucane. Ne bih rekla da je to modna izjava, nego posljedica iznošenosti i ţivota na ulici. Puši cigaretu i ispuhuje oblak dima nehajnošću uličnog derana, što je drţanje koje nije u skladu s njezinom blijedom puti i njeţnim kineskim crtama lica.

Dovoljno je zgodna da privuče poţudne poglede dvojice muškaraca u prolazu. Djevojka primijeti njihove poglede i netremice ih bijesno promatra, bez straha, ali lako je biti neustrašiv kad je opasnost samo apstraktan pojam. Pitam se kako bi reagirala suočena sa stvarnom prijetnjom. Bi li se opirala ili bi popustila? Ţelim znati koliko je čvrsta, ali još je nisam vidjela na kušnji. Kako se spušta večer, tinejdţeri na uglu polako se razilaze.

Najprije odlazi jedan, pa još jedan. U San Franciscu su čak i ljetne noći hladne, pa se preostali klinci šćućure jedni uz druge u svojim puloverima i jaknama, pale si cigarete i uţivaju u prolaznoj toplini plamena.


Knjigu potražite OVDE

Koje je tvoje mišljenje o knjizi ili autoru? Podeli iskustvo sa ostalim čitaocima!

Ostavi ocenu i pomozi drugima*