Tina Tarner – Moja Ljubavna Priča

recenzija pdf
Ocena:(Ocena: 5 od 5. Ukupno: 1)

U životu koji je gotovo legenda, dugom skoro osam decenija, Tina Tarner i dalje uspeva da nas iznenadi svojom pronicljivošću. Ona poziva čitaoce da podele njene nevolje i njene pobede u knjizi “Moja ljubavna priča”.
Tina Tarner - Moja Ljubavna Priča knjiga

Pre Tine Tarner, bila je Ana Mej Bulok, ćerka zemljoradnika u gradu Natbušu u Tenesiju

Kada je imala samo 11 godina, njena majka ih je napustila i otišla. U školi joj nije išlo čitanje i matemtika (kasnije je shvatila da je disleksična), ali se činilo da je njena kreativnost čak i tada cvetala. Uvek je volela da peva, i to bi bila njena spasonosna milost.

Njen talenat ju je izvukao iz njenog odrastanja, u velikoj meri zahvaljujući njenoj vezi sa Ajkom Tarnerom, harizmatičnim muzičarem i vođom benda koji je prepoznao i iskoristio Tinine sposobnosti na sceni. Sa nama deli i svoja sećanja na dane kad je nastupala s najvećim likovima muzičke industrije – Mickom Jeggerom, Keithom Richardsom, Davidom Bowiejem i Beyoncé – i priča nam o neočekivanom susretu s ljubavi svog života 1986. i venčanju s njim 27 godina poslije.

Kao što Tina kaže: “Ponekad najveća sreća dolazi onda kad smo je spremni ceniti.“ Suočena s brojnim zdravstvenim problemima i porodičnim tragedijama posljednjih godina, Tina nam govori o svom nesvakidašnjem životnom putovanju, pronalazeći lepotu i smisao čak i u najmračnijim momentima. “Moja ljubavna priča“ uzbudljiva je i inspirativna ispovest žene koja se usudila preći sve prepreke koje su joj se našle na putu. Prožeti Tininom prepoznatljivom empatijom, borbenošću, energijom, srcem i dušom, ovi su memoari očaravajući i dirljivi kao i njene pesme.

Tina opisuje godine koje je provela sa Ajkom sa živopisnim detaljima

Čak i dok je Ajk ohrabrivao njenu prirodnu strast i izveo je kao izvođača, jednom je spontano skočila sa bine u orkestarsku jamu dok je bila u osmom mesecu trudnoće, on je gušio većinu njenih drugih sposobnosti i želja, i često joj je nanosio fizički bol. Sve dok mu jedne večeri nije uzvratila, zgrabila torbu i izašla, bez kajanja. Smatrajući sebe tragačicom, Tina se konsultovala sa vidovnjacima i zaronila u istočnjačku religiju.

Tada je upoznala Ervina Baha, evropskog muzičkog producenta koji je bio mlađi od nje

Oboje su se momentalo zaljubili i osetili psebnu vezu. Ostali su zajedno dugi niz godina, da bi se konačno venčali u Švajcarskoj gde je Tina dobila državljanstvo. Nedugo zatim, moždani udar i drugi simptomi doveli su je do dijalize i potrebe za transplantacijom bubrega; Ervin je bez pogovora pristao i donirao joj svoj bubreg, postavši u njenim očima isto toliko heroj koliko i muž. Ipak Tina je Tina, ustala je i uklesala svoj put ka izlečenju. Učinila je to uz asistenciju tima švajcarskih lekara i svoju unutrašnju snagu.

Tinini memoari su napisani sa izuzetnim pamćenjem na detalje koji će oduševiti njene fanove i angažovati čak i one koji su novi za njen imidž, koji je više puta prepravljan. Kada je napustila Ajka, rečeno joj je da se njena karijera više nikada neće uzdići. Ali, u stvari, skočio je, sa saradnicima kao što su Šer, Dejvid Bouvi, Mik Džeger i Mel Gibson koji su ga podigli do novih visina. Osvojila je osam Gremija, a njena solo produkcija “Private Dancer” iz 1984. prodata je u 20 miliona primeraka.

Ona sebe prikazuje kao tihu duhovnu osobu koja je, jednom nakon mladih naivnih godina i očaja zarobljenog braka, mogla i želela da pronađe bolji način. Ipak, ona nikada ne odustaje od svoje ljubavi prema šminki, dekoru i modi. To je u srži ona. Tina se kontinuirano redefiniše kao žena, izvođač, majka i građanin sveta.

Ona izlaže svoj narativ bez neizvesnih uslova i ne udara, dok detaljno opisuje sklonost svog bivšeg muža da zaista udara

Usred medicinskih strahova i tretmana, ona pronalazi rešenje u sećanju na svog bivšeg muža i na svoju majku: za koje veruje da je oboje nikada nisu voleli i napustili su je emocionalno, fizički i na drugi način. Najveći deo ove knjige govori o tome kako postati neko i reklamirati tu osobu svetu.

Kada Tina izađe iz Ajkove senke i konačno stupi na čelo pozornice, ona ima pokriven svaki detalj i ništa ne prepušta slučaju, čak ni periku koju opisuje kao ”važan deo izgleda Tine Tarner“.

“Moja ljubavna priča” je oštra saga od kolibe do dvorca koja deli nova otkrića i osvežavajuću mudrost, isprepletena romansom koja se dugo stvarala i koja je zaslužena.

Pregled PDF Knjige

tina tarner pdf moja ljubavna prica

Poštarina (Besplatna isporuka, porudžbina preko 3000din): Srbija 180din Crna Gora, Bosna i Hercegovina (8,5 EUR), inostranstvo DHL (7,5 EUR) | Realizacija kupovine podržana od strane partner kompanije Korisna Knjiga d.o.o


Jedan komentar na knjigu

  1. Mirka

Koje je tvoje mišljenje o knjizi ili autoru? Podeli iskustvo sa ostalim čitaocima!

Ostavi ocenu i pomozi drugima*