Tiranin Banderas Od Ramon Del Valje-Inklan

recenzija pdf

Strani Naziv: Tirano Banderas Novel by Ramón María del Valle-Inclán

„Tiranin Banderas“ je drama koju je napisao Ramon M. del Valje-Inklan, španski dramski pisac, romanopisac i pesnik. Komad je napisan 1926. godine i smatra se jednim od najznačajnijih dela španskog pozorišta 20. veka. To je tragedija koja priča priču o Banderasu, izmišljenom diktatoru koji je došao na vlast u neimenovanoj latinoameričkoj zemlji.
Tiranin Banderas Od Ramon Del Valje-Inklan

Predstava istražuje teme moći, korupcije i dehumanizacije političkih lidera. Banderas, protagonista predstave, prikazan je kao nemilosrdni diktator koji se ni pred čim ne zaustavlja da bi održao vlast. Predstava se bavi i temom krivice i moralne odgovornosti onih koji podržavaju tiranina.

„Tiranin Banderas” se smatra remek delom modernog španskog pozorišta, a poznat je po svom moćnom i evokativnom stilu pisanja. Smatra se klasikom španskog pozorišta 20. veka, a i danas se veoma čita, proučava i izvodi. Predstava je adaptirana u različite forme, uključujući bioskop i operu, i prevedena je na više jezika.

Poštarina (Besplatna isporuka, porudžbina preko 3000din): Srbija 180din Crna Gora, Bosna i Hercegovina (8,5 EUR), inostranstvo DHL (7,5 EUR) | Realizacija kupovine podržana od strane partner kompanije Korisna Knjiga d.o.o


Koje je tvoje mišljenje o knjizi ili autoru? Podeli iskustvo sa ostalim čitaocima!

Ostavi ocenu i pomozi drugima*