Tri Komedije Od Aristofan

recenzija pdf
"Tri komedije" je zbirka drama koje je napisao Aristofan, najznačajniji predstavnik antičke grčke komedije. U ovoj zbirci se nalaze tri njegove poznate komedije: "Žena u narodnoj skupštini", "Žene na prazniku Tesmoforija" i "Pluto".
Tri Komedije Od Aristofan

Dela Aristofana su poznata po tome što se bave društvenom stvarnošću i kritikuju razne aspekte grčkog društva tog vremena. On koristi grotesku, apsurd i satire kako bi izrazio svoje stavove i ukazao na mane društva. “Žena u narodnoj skupštini” (Ekklesiazusai) je komedija koja se bavi ženama koje preuzimaju vlast u narodnoj skupštini i donose nove zakone. Ova komedija se bavi pitanjima politike, moći i promene tradicionalnih društvenih uloga. “Žene na prazniku Tesmoforija” (Thesmophoriazusai) je komedija koja prikazuje žene kako se okupljaju na religijskom prazniku Tesmoforija kako bi raspravljale o moralu, muškarcima i politici. Ova komedija se bavi temama rodnih uloga, bračnih odnosa i političkih intriga. “Pluto” (Ploutos) je komedija koja se fokusira na bogatstvo i raspodelu materijalnih dobara. U ovoj komediji, bog Pluton (bog bogatstva) postaje slep, što dovodi do promene društvenog poretka i preispitivanja vrednosti bogatstva. Aristofanove komedije su poznate po svom duhovitom i satiričnom stilu. One pružaju uvid u grčko društvo, politiku, običaje i vrednosti tog vremena. Iako su napisane pre više od dve hiljade godina, mnogi elementi u Aristofanovim komedijama i dalje su relevantni i mogu biti inspiracija za savremene komedije.

Poštarina (Besplatna isporuka, porudžbina preko 3000din): Srbija 180din Crna Gora, Bosna i Hercegovina (8,5 EUR), inostranstvo DHL (7,5 EUR) | Realizacija kupovine podržana od strane partner kompanije Korisna Knjiga d.o.o


Koje je tvoje mišljenje o knjizi ili autoru? Podeli iskustvo sa ostalim čitaocima!

Ostavi ocenu i pomozi drugima*