U Prvom Krugu Od Aleksandar Solženjicin PDF

recenzija pdf besplatna knjiga

Strani Naziv: In the First Circle Novel by Aleksandr Solzhenitsyn

„U prvom krugu“ je roman koji je napisao ruski pisac Aleksandar Solženjicin i prvi put je objavljen 1968. Radnja romana smeštena je u Sovjetski Savez krajem 1940-ih i početkom 1950-ih i usredsređena je na grupu zatvorenika u specijalnom istraživačkom institutu. u Moskvi.
U Prvom Krugu Od Aleksandar Solženjicin PDF

Roman istražuje teme totalitarizma, ugnjetavanja i efekata političkih ideologija na pojedince i društvo. Kroz iskustva zatvorenika i njihove međusobne interakcije i sa svetom van zavoda, Solženjicin postavlja pitanja o smislu slobode, uticaju političkih sistema na ljudski duh i ulozi pojedinca u društvu.

„U prvom krugu“ se smatra suštinskim književnim delom i široko se smatra jednim od Solženjicinovih najvažnijih i najmoćnijih dela. Roman je napisan dok je i sam Solženjicin bio u zatvoru i odražava njegova iskustva i razmišljanja o političkoj i društvenoj stvarnosti Sovjetskog Saveza.

Kompletno Besplatna PDF Knjiga

Aleksandar Solzenycin-U prvom krugu_compressed

 

Poštarina (Besplatna isporuka, porudžbina preko 3000din): Srbija 180din Crna Gora, Bosna i Hercegovina (8,5 EUR), inostranstvo DHL (7,5 EUR) | Realizacija kupovine podržana od strane partner kompanije Korisna Knjiga d.o.o


Autor Knjige:

Aleksandar Isajevič Solženjicin

Aleksandar Isajevič Solženjicin (11. decembar 1918 — 3. avgust 2008) bio je ruski romanopisac i jedan od najpoznatijih sovjetskih disidenata.


Više O Autoru

Koje je tvoje mišljenje o knjizi ili autoru? Podeli iskustvo sa ostalim čitaocima!

Ostavi ocenu i pomozi drugima*