Ulica Katalin Od Magda Sabo PDF

recenzija pdf
"Ulica Katalin" Magde Sabo je potresna priča o sudbinama tri porodice koje žive jedna pored druge u istoj ulici u Budimpešti, i o njihovoj dečici koja zajedno odrastaju.
Ulica Katalin Od Magda Sabo

Direktor škole Elekes, jevrejski stomatolog Held i porodica Biroa skladno žive sve dok 1944. godine nacisti ne deportuju Heldove. Biro pokušava da sakrije Heldovu kćerku Henrijetu, ali sudbina ih sve vodi ka tragediji. Henrijetino ubistvo, koje se događa upravo na dan Irenine i Balintove veridbe, menja tok njihovih života. Irena i Blanka postaju neočekivano povezane sa smrću Henriete, što dovodi u pitanje njihovo prijateljstvo i međusobnu naklonost. Nakon rata, svako od likova krene svojim putem, ali se sudbine isprepliću na neobične i ponekad surove načine. Ova knjiga nas vodi kroz vreme puno izazova, gubitaka i traženja identiteta. Kroz likove koje pratimo, susrećemo se sa temama poput prijateljstva, ljubavi, gubitka i suočavanja sa prošlošću. “Ulica Katalin” istražuje složene ljudske odnose i snagu ljudskog duha usred najmračnijih vremena.

ulica katalin

Poštarina (Besplatna isporuka, porudžbina preko 3000din): Srbija 180din Crna Gora, Bosna i Hercegovina (8,5 EUR), inostranstvo DHL (7,5 EUR) | Realizacija kupovine podržana od strane partner kompanije Korisna Knjiga d.o.o


Koje je tvoje mišljenje o knjizi ili autoru? Podeli iskustvo sa ostalim čitaocima!

Ostavi ocenu i pomozi drugima*