Vandalizam Od Tom Kristensen

recenzija pdf
"Vandalizam" je roman autora Toma Kristensena koji ispituje život Olea Jastraua, čoveka koji na prvi pogled vodi savršen život.
Vandalizam Od Tom Kristensen

Ima predivnu suprugu, sina, prestižan posao urednika u velikoj novinskoj kući i udoban stan u centru Kopenhagena. Međutim, unutrašnje prezire komercijalizam i političko oportunizam novina za koje radi, a ni u porodičnom životu ne nalazi istinski smisao i sreću. Ole Jastrau, bivši pesnik sa radikalnim uverenjima, oseća se zarobljenim i žudi za “slobodom i beskrajnom dušom”. Kreće na put ka emocionalnom i moralnom ambisu, započinjući pobunu oko pića, džeza i seksa. Njegovo koketiranje sa autodestrukcijom prerasta u intenzivnu romansu koja za sobom ostavlja samo razaranje i spaljenu zemlju duha. “Vandalizam” duboko istražuje tema individualne slobode, moralne krize i potrage za autentičnošću u svetu obuzetom konformizmom. Tom Kristensen vešto prikazuje unutrašnju borbu i destrukciju koju protagonist doživljava, otkrivajući tamnu stranu ljudske prirode i cenu koju plaćamo za traženje istinskog ispunjenja.

Poštarina (Besplatna isporuka, porudžbina preko 3000din): Srbija 180din Crna Gora, Bosna i Hercegovina (8,5 EUR), inostranstvo DHL (7,5 EUR) | Realizacija kupovine podržana od strane partner kompanije Korisna Knjiga d.o.o


Koje je tvoje mišljenje o knjizi ili autoru? Podeli iskustvo sa ostalim čitaocima!

Ostavi ocenu i pomozi drugima*