Velika Tišina Od Milan M. Ćirković

recenzija pdf
Već dugi niz godina naučnici veruju da je kosmos veoma prostran i star, i da se neprestano širi. Život je evoluirao i dostigao zapanjujuće letvice inteligencije i tehnologije, ali do sada nismo uspeli da otkrijemo bilo kakav trag vanzemaljske civilizacije.
Velika Tišina Od - Milan M. Ćirković knjiga

Ova zagonetka, pod imenom Fermijev paradoks, jeste jedna od najdubljih misterija čovečanstva u potrazi za vanzemaljskim svetom. U njegovoj knjizi “Velika tišina”, autor profesor Milan M. Ćirković postavlja najjaču moguću verziju ovog problema kako bi otklonio mnoge zabune, predrasude i nejasnoće. 

Knjiga nam daje nove uvide u već posotjeće teorije i pruža nam novu taksonomiju datih rešenja. Validnost Fermijevog paradoksa za studije budućnosti, biološke discipline, makroinženjering i filozofiju je vrlo detaljno razrađena, kao i izgledi sa kojima se suočava čovečanstvo u našem najširem kosmičkom kontekstu.

Poruka, ili tačnije pitanje ove knjige jeste: gde su svi? “Velika tišina” predstavlja detaljno, nepristrasno, logično i preko potrebno istraživanje ove najfascinantnije kontraverze, ove ili bilo koje ere.

Knjiga je savršena za sve one koji vole malo teorije zavere, malo naučne-fantastike, sa delovima filozofije. Knjiga će vas sigurno naterati na razmišljanje o izvesnoj tišini, i u potpunosti će te se izgubiti u njoj.

Zaviri u knjigu

vtis_odlomak (1)_compressed

Poštarina (Besplatna isporuka, porudžbina preko 3000din): Srbija 180din Crna Gora, Bosna i Hercegovina (8,5 EUR), inostranstvo DHL (7,5 EUR) | Realizacija kupovine podržana od strane partner kompanije Korisna Knjiga d.o.o


Koje je tvoje mišljenje o knjizi ili autoru? Podeli iskustvo sa ostalim čitaocima!

Ostavi ocenu i pomozi drugima*