Vitez u Tigrovoj Koži Od Šota Rustaveli

recenzija pdf

Strani Naziv: The Knight in the Panther's Skin Poem by Shota Rustaveli

Vitez u Tigrovoj Koži je duga narativna pesma koju je u 12. veku napisao Šota Rustaveli, gruzijski pesnik i diplomata. Pesma se smatra jednim od najvećih dela gruzijske književnosti i nacionalni je ep Gruzije.
Vitez u Tigrovoj Koži Od Šota Rustaveli

Pesma govori o vitezu po imenu Tariel koji je zaljubljen u princezu po imenu Nestan-Darejan. Uprkos preprekama koje im stoje na putu, uključujući neodobravanje Nestan-Darejanovog oca i pretnju suparničkog udvarača, Tariel i Nestan-Darejan su na kraju u stanju da prevaziđu svoje izazove i budu zajedno.

Vitez u panterovoj koži je poznat po svom razrađenom i kitnjastom jeziku, svojim složenim i slojevitim likovima i temama ljubavi, časti i odanosti. Smatra se remek-delom srednjovekovne književnosti i inspirisalo je brojne adaptacije i reinterpretacije, uključujući filmove i scenske produkcije.

Poštarina (Besplatna isporuka, porudžbina preko 3000din): Srbija 180din Crna Gora, Bosna i Hercegovina (8,5 EUR), inostranstvo DHL (7,5 EUR) | Realizacija kupovine podržana od strane partner kompanije Korisna Knjiga d.o.o


Koje je tvoje mišljenje o knjizi ili autoru? Podeli iskustvo sa ostalim čitaocima!

Ostavi ocenu i pomozi drugima*