Žene U Narodnoj Skupštini Od Aristofan

recenzija pdf
"Žene u Narodnoj skupštini" je komedija napisana od strane starogrčkog komediografa Aristofana. Ova komedija je jedno od njegovih najpoznatijih dela i ističe se po svojoj socijalnoj satiri i političkom angažmanu.
Žene U Narodnoj Skupštini Od Aristofan

Radnja komedije “Žene u Narodnoj skupštini” se fokusira na grupu žena koje se udružuju i preuzimaju kontrolu nad atinskom Narodnom skupštinom kako bi ostvarile svoje političke ciljeve. One se maskiraju kao muškarci i koriste svoj novostečeni uticaj da bi promenile zakone koji guše ženska prava. Kroz svoju komediju, Aristofan se bavi temama političke participacije, rodne ravnopravnosti i društvene pravde. On koristi humor, satire i karikature kako bi izrazio svoje političke stavove i kritikovao postojeći politički sistem i društvene norme. “Žene u Narodnoj skupštini” je poznata po svojoj živopisnoj atmosferi, duhovitim dijalozima i karikiranim likovima. Aristofanov stil pisanja karakteriše igra reči, humor i ironija, što doprinosi zabavnom i provokativnom iskustvu čitanja ili izvođenja ove komedije. Ova komedija je deo bogate grčke teatarske tradicije i i dalje je relevantna zbog svoje angažovane političke poruke i univerzalnih tema koje se tiču moći, rodne ravnopravnosti i političke borbe. “Žene u Narodnoj skupštini” je primer političke satire i podseća nas na snagu humora u suočavanju sa društvenim nepravdom. Ako volite komedije koje se bave političkim pitanjima i rodnom ravnopravnošću, “Žene u Narodnoj skupštini” će vas zabaviti i podstaći na razmišljanje. Ova komedija je važno delo antičke grčke književnosti koje i danas izaziva smeh i podstiče na promišljanje društvenih pitanja.

Poštarina (Besplatna isporuka, porudžbina preko 3000din): Srbija 180din Crna Gora, Bosna i Hercegovina (8,5 EUR), inostranstvo DHL (7,5 EUR) | Realizacija kupovine podržana od strane partner kompanije Korisna Knjiga d.o.o


Koje je tvoje mišljenje o knjizi ili autoru? Podeli iskustvo sa ostalim čitaocima!

Ostavi ocenu i pomozi drugima*