Alice`s Adventures In Wonderland Od Luis Kerol (na engleskom)

recenzija pdf
"Alisina avantura u zemlji čuda" (uobičajeno poznata kao "Alisa u zemlji čuda") je jedno od najpoznatijih dela viktorijanske književnosti. Njena pripovedačka struktura, likovi i imaginacija imali su širok uticaj na popularnu kulturu i književnost, posebno u žanru fantastike. Priča se poigrava logikom i zato je priča popularna kako među odraslima, tako i među decom.
Alice`s Adventures In Wonderland Od Luis Kerol (na engleskom)

Ova priča, koja pripada žanru književnosti apsurda, počinje sa mladom devojčicom po imenu Alisa koja prati Belog Zeca u poznati zečji otvor. U zemlji čuda, ili bar tako izgleda, ona sreće nekoliko antropomorfnih stvorenja, svako sa najčudnijom pozadinom i ličnošću. Knjiga nikada nije bila van štampe i prevedena je na 174 jezika. Njen uticaj seže u mnoge oblasti – adaptacije za film, radio, umetnost, balet, operu, mjuzikle, tematske parkove, društvene igre i video igre. “Alisina avantura u zemlji čuda” ostaje omiljen izbor čitalaca svih uzrasta, i jedna je od onih knjiga koje ostavljaju neizbrisiv trag u srcima i umovima onih koji se upuste u čudesan svet Luisa Kerola.

Poštarina (Besplatna isporuka, porudžbina preko 3000din): Srbija 180din Crna Gora, Bosna i Hercegovina (8,5 EUR), inostranstvo DHL (7,5 EUR) | Realizacija kupovine podržana od strane partner kompanije Korisna Knjiga d.o.o


Koje je tvoje mišljenje o knjizi ili autoru? Podeli iskustvo sa ostalim čitaocima!

Ostavi ocenu i pomozi drugima*