Anđeo Zaborava Od Maja Haderlap

recenzija pdf

"Anđeo Zaborava" je roman austrijske spisateljice Maje Haderlap koji nas vodi na emotivno putovanje kroz sećanja, istoriju i traume jedne slovenačke porodice tokom Drugog svetskog rata. Ova knjiga je duboko intimna i istovremeno univerzalna u svojoj tematici.
Anđeo Zaborava Od Maja Haderlap

Glavna junakinja, devojčica između detinjstva i adolescencije, pripoveda o svom životu u malom selu u Koroškoj, oblasti koja je bila poprište sukoba između partizana i nacističke vojske. Kroz njene oči, Haderlap nas vodi kroz neizbrisive tragove rata i nasilja koji su oblikovali sudbine njenih preci i zajednice.“Anđeo Zaborava” je roman koji se bavi temom sećanja i zaborava, pitanjima identiteta i pripadanja. Haderlap vešto kombinuje istorijske činjenice sa dubokom emotivnom snagom, otkrivajući tugu, gubitak i snagu ljudskog duha u teškim vremenima.Njen stil pisanja je poetičan, a opisi prirode i okruženja su izuzetno slikoviti. Haderlap nam pruža uvid u unutrašnji svet svoje junakinje, njene misli, snove i traume. Kroz ove priče, razmatra se važnost pamćenja, suočavanja sa prošlošću i izgradnje mostova između generacija.“Anđeo Zaborava” je roman koji će vas dirnuti i ostaviti vas da razmišljate o snazi i otpornosti ljudskog duha, kao i o važnosti sećanja i razumevanja sopstvene istorije. Ova knjiga nas podseća na trajnu potrebu za istinom i suočavanjem sa prošlošću kako bismo izgradili bolju budućnost.

Poštarina (Besplatna isporuka, porudžbina preko 3000din): Srbija 180din Crna Gora, Bosna i Hercegovina (8,5 EUR), inostranstvo DHL (7,5 EUR) | Realizacija kupovine podržana od strane partner kompanije Korisna Knjiga d.o.o


Koje je tvoje mišljenje o knjizi ili autoru? Podeli iskustvo sa ostalim čitaocima!

Ostavi ocenu i pomozi drugima*