Anikina Vremena Od Ivo Andrić

recenzija pdf

"Anikina vremena" je roman koji je napisao Ivo Andrić, jedan od najpoznatijih pisaca sa prostora bivše Jugoslavije. Ova knjiga nas vodi kroz život i unutrašnji svet glavne junakinje, Anike, koja se suočava sa složenostima života u konzervativnom društvu.
Anikina Vremena Od Ivo Andrić

Radnja romana smeštena je u Sarajevo 18. veka, a prati život Anike, mlade i slobodoumne devojke koja sanja o ljubavi i slobodi. Međutim, njene želje i snovi nisu u skladu sa očekivanjima društva, a sudbina je stavlja na iskušenje. Anikino putovanje kroz ljubav, gubitak, patnju i oslobađanje od društvenih ograničenja predstavlja centralnu temu romana.Andrić kroz svoj prepoznatljivi stil pisanja, bogat opisima i dubokim introspekcijama likova, otkriva složenost ljudske prirode i univerzalne teme kao što su sloboda, snaga volje, ženska emancipacija i suština života. “Anikina vremena” je delo koje izaziva empatiju i razmišljanje o ulozi pojedinca u društvu, kao i o vrednostima koje oblikuju naša postojanja.Ova knjiga je ne samo roman o jednoj hrabroj ženi koja se bori za svoje mesto u svetu, već i duboko osećanje vremena i promena koje se dešavaju tokom života. “Anikina vremena” je knjiga koja će vas očarati svojom dubinom, emotivnošću i upečatljivim prikazom života u prošlosti, ali koja takođe ima snažan odjek u savremenom svetu.

zenske_price_compressed

Poštarina (Besplatna isporuka, porudžbina preko 3000din): Srbija 180din Crna Gora, Bosna i Hercegovina (8,5 EUR), inostranstvo DHL (7,5 EUR) | Realizacija kupovine podržana od strane partner kompanije Korisna Knjiga d.o.o


Autor Knjige:

Ivo Andrić

Ivo Andrić; rođen kao Ivan Andrić (09. Oktobra 1892 - 13. Marta 1975) najznačajniji je Jugoslovenski književnik, romanopisac, i pisac kratkih priča.


Više O Autoru

Koje je tvoje mišljenje o knjizi ili autoru? Podeli iskustvo sa ostalim čitaocima!

Ostavi ocenu i pomozi drugima*