Anita Panić – Neda Arnerić: Čarobna Melanholija

recenzija pdf
Monografija Nede Arnerić: Čarobna Melanholija urađena od strane Anite Panić (publicista & TV Autor) i Filmskog centra Srbije.
Anita Panić - Neda Arnerić Čarobna melanholija knjiga

Knjiga je sačinjena od osam delova. 

Prvi deo govori o sećanjima glumaca koji su blosko surađivali sa Nedom, a to su: Miodrag Brik Krivokapić, Rade Šerbedžija, Branko Cvejić, Lordan Zafranović, Milan Jelić, Meto Jovanovski, Goran Marković, Miloš Radivojević, Nikola Kole Angelovski, Dejan Karaklajić.

Drugi deo (zvan “Filmske impresije”) sačinjen je od tekstova napisanih o Nedi Arnerić. Tekstove su pisali Daniel Rafaelić, Veljko Krulčić, Goran Jovanović, Dževdet Tuzlić, Dejan Dabić i Stojan Sinadinov.

Treći deo (“Zvezdana prašina”) bavi se sabranim člancima iz magazina i časopisa koji su pisali o Nedi, kao i internet stranicama i knjigama.

Četvrti deo (“Pozorište”) bazira se na Nedinu karijeru u pozorištu. Tekstove su pisali: Milica Kralj, Aleksandra Alača, Lazar Ristovski, Dušan Kovačević, Svetozar Cvetković.

Peti deo se bavi televizijskim uradcima i ulogama u kojima je glumila Neda Arnerić.

Šesti deo “likovnost” urađen je od strane Suzane Spasić i teksta “Vojna Deca”.

Zadnja dva dela bave se filmskom i televizijskom filmografijom kao i uređenim spiskom sa ulogama koje je Neda ostvarima u pozorištu.

Knjigu Potražite OVDE

Koje je tvoje mišljenje o knjizi ili autoru? Podeli iskustvo sa ostalim čitaocima!

Ostavi ocenu i pomozi drugima*