Antička Srbija Od Jovan I. Deretić

recenzija pdf

Knjiga autora Jovana Deretića “Antička Srbija” ispoljava multidisciplinarna naučna saznanja, upoređuje ih i donosi zaključke koji logično slede, koliko god bili fantastični i smeli. On u knjizi raskrinkava neke stare predstave o antičkom vremenu, koje nikako nisu zasnovane na naučnim dokazima i činjenicama, već su hipotetički isrctane radi dopune u vremenskim i logičnim prazninama, kao i tumačenja u politici dominacije.
Antička Srbija Od Jovan I. Deretić knjiga

Helmsko poluostrvo, Balkan predstavlja široko naučno polje za istraživanja raznih civilizacijskih ssfera novog i stargog sveta. Mnogi arheološki lokaliteti poput Vinče, Gamzigrada, Lepenskog vira, Starčeva i drugih, ne smeju se ignorisati, ili tumačiti nesaglasno svemu šta smo do sada naučili o njima. 

U svom itekako originalnom pristupu, “Antička Srbija” je prilagoćena i saglasna sa biblijskom predstavama i shvatanjima o poznatoj geografiji, istorijskim ličnostima, narodima, tokovima i događajima.

Veliki geografski prostori, veliiki narodi i pripadajuće epohe su potpuno i neopravdano van istorijskog i logičkog konteksta u obrazovnim i naučnim sistemima.

Poštarina (Besplatna isporuka, porudžbina preko 3000din): Srbija 180din Crna Gora, Bosna i Hercegovina (8,5 EUR), inostranstvo DHL (7,5 EUR) | Realizacija kupovine podržana od strane partner kompanije Korisna Knjiga d.o.o


Koje je tvoje mišljenje o knjizi ili autoru? Podeli iskustvo sa ostalim čitaocima!

Ostavi ocenu i pomozi drugima*