Antoni De Melo – Anthony De Mello

Biografija Autora - Sve Knjige

Prestanite Da Se Popravljate Od Antoni de Melo
Prestanite Da Se Popravljate Od Antoni De Melo
Antony de Mello (ili Antonio de Mello) bio je jezuitski sveštenik, pisac, predavač i duhovni učitelj rođen u Indiji 1931. godine. Njegovi roditelji su bili portugalski imigranti, a on se obrazovao u Indiji, Španiji i SAD-u. Doktorirao je psihologiju u SAD-u, nakon čega se vratio u Indiju gde je proveo većinu svog života radeći kao sveštenik, pisac i predavač.
Antoni De Melo - Anthony De Mello

De Mello je poznat po svojim duhovnim predavanjima, koja su inspirisana duhovnošću Istoka, posebno hinduizmom i budizmom. Njegova filozofija kombinuje elemente zapadnjačke psihologije i istočnjačke duhovnosti, a fokusira se na ideju da se istinska sreća i zadovoljstvo mogu postići samo kada oslobodimo svoj um od društvenih ograničenja, iluzija i vezanosti.

De Mello je napisao nekoliko knjiga na engleskom jeziku, uključujući “The Song of the Bird” (Pesma ptice), “Awareness” (Svest) i “One Minute Wisdom” (Mudrost u jednoj minuti). Njegove knjige su prevedene na više od 30 jezika, a prodato je preko 2 miliona primeraka širom sveta.

De Mello je umro 1987. godine od srčanog udara dok je služio misu u Njujorku. Međutim, njegova duhovna poruka i filozofija nastavljaju da inspirišu mnoge ljude širom sveta. Danas se smatra jednim od najuticajnijih duhovnih učitelja 20. veka.

Koje je tvoje mišljenje o knjizi ili autoru? Podeli iskustvo sa ostalim čitaocima!

Ostavi ocenu i pomozi drugima*