Džefri Diver – Jeffery Deaver

Biografija Autora - Sve Knjige

Jeffery Deaver je američki autor trilera i kriminalističkih romana, rođen 1950. godine u Glen Ellynu, Ilinois. Deaver je poznat po svojoj sposobnosti da stvara napetu i uzbudljivu priču uz puno obrta i iznenađenja.
Jeffery Deaver

Najpoznatiji lik u njegovim knjigama je detektiv Lincoln Rhyme, koji je paralizovan od vrata nadole, ali koristi svoj mozak da bi rešavao zločine. Prva knjiga o Lincolnu Rhyme-u, “The Bone Collector” (1997), bila je veliki hit i postala je bestseler. Njegove druge popularne serije uključuju romane o Kathryn Dance, detektivki za ispitivanje motiva, i Colter Shaw, tragaču za nagradama.

Deaver je dobitnik mnogih nagrada za svoje knjige, uključujući nagradu za najbolji roman Edgar Allan Poe, nagradu Steel Dagger i nagradu Short Story Dagger. Njegove knjige su prevedene na preko 25 jezika, a neke su adaptirane za film i televiziju.

Deaver je takođe poznat i po svojoj aktivnoj ulozi u edukaciji pisaca i autorstvu uopšte, učestvuje u predavanjima i radionicama širom sveta. Danas se Deaver smatra jednim od najboljih kriminalističkih pisaca savremenog doba.

Koje je tvoje mišljenje o knjizi ili autoru? Podeli iskustvo sa ostalim čitaocima!

Ostavi ocenu i pomozi drugima*