Džo Haldermen – Joe Haldeman

Biografija Autora - Sve Knjige

Večiti Mir Od Joe Haldeman
Večiti Mir Od Joe Haldeman
Joe Haldeman je američki pisac naučne fantastike, poznat po svojim romanima i kratkim pričama koje se bave temama rata, tehnologije, društvenih promena i pitanjima ljudske prirode. Rođen je u Oklahoma City-u 1943. godine, a odrastao je u Vašingtonu, D.C. Tokom vijetnamskog rata, Haldeman je služio u američkoj vojsci, iskustvo koje je kasnije uticalo na njegovu književnu karijeru.
Džo Haldermen - Joe Haldeman

Haldemanova najpoznatija knjiga je roman “The Forever War” (1974), koji opisuje rat protiv vanzemaljske rase iz perspektive vojnika koji se bore u tom ratu. Roman je osvojio mnoge nagrade, uključujući Hugo i Nebula nagrade, i smatra se klasikom naučne fantastike. Haldeman je nastavio da piše nastavke ove priče, uključujući roman “Forever Peace – Večiti mir” (1997), koji se bavi pitanjima tehnologije i rata u budućnosti.

Pored “Forever War” serijala, Haldeman je napisao mnoge druge romane, uključujući “The Hemingway Hoax” (1991), “Forever Free” (1999), “Old Twentieth” (2005) i “Work Done for Hire” (2014). Haldeman je dobitnik mnogih nagrada, uključujući pet nagrada Hugo, pet nagrada Nebula, Bram Stoker nagradu, James Tiptree Jr. nagradu i mnoge druge.

Haldeman se smatra jednim od najboljih pisaca naučne fantastike svih vremena. Njegovi romani i priče su veoma uticajni u žanru naučne fantastike, a često istražuju složene teme kao što su rat, društvene promene, tehnologija i putovanje kroz vreme. Haldemanova dela su prevedena na mnoge jezike, a mnoge su adaptirane za film i televiziju.

Koje je tvoje mišljenje o knjizi ili autoru? Podeli iskustvo sa ostalim čitaocima!

Ostavi ocenu i pomozi drugima*