Elena Ferante

Biografija Autora - Sve Knjige

Strani Naziv: Elena Ferrante

Moja Genijalna Prijateljica Od Elena Ferrante
Moja Genijalna Prijateljica Od Elena Ferrante
Priča o Onima Koji Odlaze i Ostaju Od Elena Ferrante
Priča o Onima Koji Odlaze i Ostaju Od Elena Ferrante
Elena Ferante je najprodavanija italijanska spisateljica i poznata je po svojoj veoma cenjenoj i najprodavanijoj seriji napuljskih romana. Pravi identitet Elene Ferante nije poznat, pošto je autorka odlučila da ostane anonimna.
elena ferante

Seriju Feranteovih Napuljskih romana čine četiri knjige: Moj sjajni prijatelj, Priča o novom imenu, Oni koji odlaze i oni koji ostaju i Priča o izgubljenom detetu. Serija prati živote dve bliske prijateljice, Elene i Lile, od njihovog detinjstva u siromašnom kraju u Napulju, u Italiji, do njihovog odraslog doba.

Napuljski romani su stekli široku popularnost i priznanje kritike zbog prikaza unutrašnjeg života žena i složenosti ženskog prijateljstva. Prevedene su na brojne jezike i prodate su u milionima primeraka širom sveta.

Pored napuljskih romana, Ferante je napisala i zbirku eseja, Frantumaglia: A Writer's Journey, koja nudi uvid u njen proces pisanja i teme koje utiču na njen rad.

Uprkos njenom anonimnom statusu, Ferante je razvila odane sledbenike i široko se smatra jednim od najvažnijih i najuticajnijih savremenih pisaca.

Koje je tvoje mišljenje o knjizi ili autoru? Podeli iskustvo sa ostalim čitaocima!

Ostavi ocenu i pomozi drugima*