H P Lovecraft

Biografija Autora - Sve Knjige

Planine Ludila Od H P Lovkraft
Planine Ludila Od H P Lovkraft PDF
H.P. Lovecraft je bio američki pisac horor i naučne fantastike. Rođen je 1890. godine u Providence-u, Roud Ajlend, i tokom života je stvorio veliki broj priča koje su postale klasični primeri žanra horora.
H P Lovecraft

Lovecraft je poznat po svojim kosmičkim i nadrealnim hororima, kao i po svom karakterističnom stilu pisanja koji uključuje arhaični rečnik i složene opise. Njegove priče obično prate protagonistu koji se susreće sa neobjašnjivim i uznemirujućim stvorenjima, bogovima i demonima, a teme koje se često pojavljuju u njegovim pričama uključuju izolaciju, ludilo, okultizam i nadrealne krajolike.

Najpoznatije priče koje je napisao uključuju “The Call of Cthulhu”, “The Shadow Over Innsmouth”, “The Dunwich Horror” i “The Colour Out of Space”. Lovecraftov rad uticao je na mnoge druge pisce horora i naučne fantastike, a njegovi likovi, stvorenja i mitologija postali su deo popularne kulture.

Lovecraft je umro 1937. godine, u relativnoj osami i siromaštvu, ali njegove priče su ostavile veliki uticaj na svet književnosti i pop kulture. Danas se Lovecraft smatra jednim od najvažnijih pisaca horora i naučne fantastike 20. veka.

Koje je tvoje mišljenje o knjizi ili autoru? Podeli iskustvo sa ostalim čitaocima!

Ostavi ocenu i pomozi drugima*