Jasenka Lalović

Biografija Autora - Sve Knjige

Jasenka Lalović - Trilogija Brda od pelina knjiga
Jasenka Lalović – Trilogija Brda Od Pelina
Jasenka Lalović je srpska autorka, rođena 1965. godine u Baru, Crna Gora. Ona je jedna od najpoznatijih i najuspešnijih savremenih srpskih spisateljica.
Jasenka Lalović biografija

Lalović je diplomirala književnost na Filološkom fakultetu u Beogradu, a zatim je radila kao novinarka i urednica u nekoliko časopisa i izdavačkih kuća. Kasnije se posvetila pisanju knjiga i do danas je napisala nekoliko romana, zbirki priča i eseja.

Njeni romani se bave složenim temama poput identiteta, ljubavi, istorije i društvenih promena. Lalović je poznata po svom izuzetnom stilu pisanja, koji je često poetičan i filozofski. Njeni likovi su duboko složeni i njihovi unutrašnji monolozi i dijalozi često otkrivaju njihove najdublje strahove, želje i snove.

Lalović je osvojila brojne nagrade za svoja dela, uključujući nagradu “Borislav Pekić” za najbolji roman 2009. godine za njen roman “Rakijaška trilogija”. Njeni romani su prevođeni na nekoliko jezika i osvojili su publiku širom sveta.

Jasenka Lalović je jedna od najcenjenijih savremenih srpskih spisateljica, koja je ostavila veliki uticaj na srpsku književnost i kulturu. Njena dela su dragocen doprinos srpskoj književnosti i predstavljaju nezaobilazno štivo za sve one koji vole dobru književnost i žele da saznaju više o složenim društvenim, istorijskim i psihološkim temama.

2 0 komentara

  1. Dragutin Rakonjac
  2. Verica Dragovic

Koje je tvoje mišljenje o knjizi ili autoru? Podeli iskustvo sa ostalim čitaocima!

Ostavi ocenu i pomozi drugima*