Khalil Gibran

Biografija Autora - Sve Knjige

Prorokov Vrt Od Kahlil Gibran knjiga
Prorok i Prorokov Vrt Od Kahlil Gibran PDF
Khalil Gibran 6. januara 1883. - 10. januara. 1931, bio je libansko-američki pisac, pesnik i vizuelni umetnik, koji se takođe smatra filozofom iako je sam odbio tu titulu.
Khalil Gibran pisac

Njegovo najpoznatije delo je “Prorok”, koji je prvi put objavljen u Sjedinjenim Državama 1923. godine i od tada je postala jedna od najprodavanijih knjiga svih vremena, prevedena je na više od 100 jezika.

Rođen u selu Mount Liban Mutasarrifate pod otomanskom vlašću u porodici Maronita, mladi Gibran je emigrirao sa svojom majkom, braćom i sestrama u Sjedinjene Države 1895. Godine. Pošto mu je majka radila kao krojačica, i sam biva upisan u krojačku školu u Bostonu, gde je njegove kreativne sposobnosti brzo primetio učitelj koji ga je predstavio fotografu i izdavaču F. Holland Dai.

Gibrana porodica šalje nazad u rodnu zemlju sa petnaest godina da se upiše na “College de la Sagesse” u Bejrutu. Vrativši se u Boston nakon smrti svoje najmlađe sestre 1902. godine, gubi i starijeg polubrata i majku sledeće godine, naizgled se kasnije oslanjajući na prihod svoje preostale sestre od njenog rada u krojačkoj radnji.

Koje je tvoje mišljenje o knjizi ili autoru? Podeli iskustvo sa ostalim čitaocima!

Ostavi ocenu i pomozi drugima*