Lisa Gardner

Biografija Autora - Sve Knjige

Lisa Gardner je popularna američka spisateljica trilera i kriminalističkih romana. Rođena je 1971. godine u Hilsborou, Oregon. Poznata je po svojim bestselerima i serijalima koji prate detektive D.D. Warren, Tessa Leoni i Bobby Dodge. Njeni romani često istražuju teme porodične dinamike, kidnapovanja, nestalih osoba i zločina.
lisa gardner

Gardner je počela svoju književnu karijeru u ranim dvadesetim godinama, pišući romantične trilere pod pseudonimom Alicia Scott. Prvi roman u svojoj karijeri napisala je dok je radila u restoranu brze hrane. Njen prvi triler, “The Perfect Husband”, objavljen je 1997. godine i predstavio je lik detektiva Toma Douceta.

Njen najpoznatiji serijal prati lik detektivke D.D. Warren iz Bostona. Serijal je započet romanom “Alone” (2004) i nastavlja se sa nizom bestselera, uključujući “Hide” (2007), “The Neighbor” (2009), “Live to Tell” (2010) i “Love You More” (2011). Gardnerova takođe piše o likovima Tessa Leoni, Bobby Dodge i FBI profilistkinji Kimberly Quincy.

Pored serijala, Lisa Gardner je napisala nekoliko samostalnih romana, kao što su “The Other Daughter” (1999), “The Third Victim” (2001) i “Crash & Burn” (2015). Njen stil pisanja karakterišu napeti zapleti, psihološka dubina i živopisni likovi koji često moraju da se suoče sa svojim najmračnijim strahovima i tajnama.

Gardnerovi romani su prevedeni na više od 30 jezika i prodali su se u milionima primeraka širom sveta. Ona je osvojila brojne književne nagrade, uključujući International Thriller Writers Award, Daphne du Maurier Award i Silver Bullet Award. Lisa Gardner je trenutno jedan od najpoznatijih i najcenjenijih autora u žanru kriminalističkih trilera.

Koje je tvoje mišljenje o knjizi ili autoru? Podeli iskustvo sa ostalim čitaocima!

Ostavi ocenu i pomozi drugima*