Majkl Koneli – Michael Connelly

Biografija Autora - Sve Knjige

Michael Connelly je američki pisac krimi romana i jedan od najpoznatijih i najprodavanijih pisaca u svom žanru. Rođen je u Philadelphiji 1956. godine, a odrastao je u Floridi. Pre nego što se posvetio pisanju, Connelly je radio kao novinar u novinama Florida Sun Sentinel i Los Angeles Times.
Majkl Koneli - Michael Connelly

Connelly je poznat po svojoj seriji knjiga o detektivu Harryju Bosch-u, koji radi za Los Angeles Police Department. Bosch se često suočava sa složenim kriminalističkim slučajevima koji obuhvataju ubistva, drogu i korupciju. Osim serije o Bosch-u, Connelly je napisao i druge krimi romane, uključujući “Lincoln Lawyer” seriju knjiga, koja prati advokata Miki Halera, i “The Poet” seriju knjiga, koja prati novinara Jacka McEvoya.

Connelly je dobio mnoge nagrade za svoje radove, uključujući Edgar nagradu, najprestižniju nagradu u krimi žanru. Njegove knjige su prevedene na više od 40 jezika, a njegov roman “The Lincoln Lawyer” je adaptiran u istoimeni film 2011. godine, u kojem glavnu ulogu igra Matthew McConaughey.

Connelly je jedan od najpopularnijih savremenih autora krimi romana, a njegove knjige su postale nezaobilazno štivo za sve ljubitelje kriminalističkih romana.

Koje je tvoje mišljenje o knjizi ili autoru? Podeli iskustvo sa ostalim čitaocima!

Ostavi ocenu i pomozi drugima*