Meri Higins Klark – Mary Higgins Clark

Biografija Autora - Sve Knjige

Strani Naziv: Mary Higgins Clark

Nevidljivi Čuvar Od Meri Higins Klark
Nevidljivi Čuvar Od Meri Higins Klark
Stranac Te Gleda Od Meri Higins Klark
Stranac Te Gleda Od Meri Higins Klark
Dok Moja Lepa Spava Od Meri Higins Klark
Dok Moja Lepa Spava Od Meri Higins Klark
Mary Higgins Clark (1927-2020) je američki autor napetih romana poznata kao "kraljica napetosti". Počela je da piše u ranom uzrastu i objavila je svoju prvu kratku priču sa 16. Nakon uspešnog početka, Clark se posvećuje pisanju u potpunosti i njen prvi roman suspenzije "gde su deca?", Objavljena je 1975. Godine. Knjiga je postala bestseler i pomogla je Clarkovoj u karijeri romanopisca.
Meri Higins Klark

Tokom narednih nekoliko decenija, Clark piše desetine romana, od kojih su mnogi prilagođeni uspešnim filmovima i televizijskim emisijama. Njene knjige su obično predstavljene kao snažne, nezavisne ženske protagoniste koje su se našle u opasnim situacijama, a bila je poznata po svojoj veštoj upotrebi napetosti i zapletima.

Pored svog pisanja, Clark je bila posvećen filantrop, osnivajući nagradu Mari Higgins CLARK, koja se godišnje dodeljuje autorima najboljih napetih trilera. Takođe je služila kao član upravnog odbora Međunarodnog udruženja pisaca krimića i pisaca misterije Amerike.

Clark je prima brojne nagrade u karijeri, uključujući Grand Master nagradu za najboljeg pisca misterije Amerike, nagrade Triller-a, nagrade za zločin i nagradu za međunarodnu misteriju. 

Preminula je u januaru 2020. godine u dobi od 92 godine.

 

Koje je tvoje mišljenje o knjizi ili autoru? Podeli iskustvo sa ostalim čitaocima!

Ostavi ocenu i pomozi drugima*