Mijat Lakićević

Biografija Autora - Sve Knjige

Zoran Đinđić Prosvetlitelj Od Mijat Lakićević knjiga
Zoran Đinđić Prosvetlitelj Od Mijat Lakićević
Mijat Lakićević rođen je 1953. Godine u Zaječaru. 1975. Godine završava Pravni fakultet u Beogradu, a od 1977. Godine radi kao novinar za Ekonomsku politiku i uređuje rubriku Jugoslavija.
mijat lakićević

Početkom devedesetih pokreće i uređuje mesečni dodatak “Perspektiva”, koji se bavi Jugoistočnom Evropom i evrointegracijama. U tom periodu biva i saradnim mesečnika “Demokratija Danas” osnovan od strane uglednog srpskog intelektualca Zorana Gavrilovića.

Burna vremena i otkaz u Ekonomskoj politici

1998. Godine suprostavlja se režimu i zajedno sa više od desetak saradnika i kolega biva otpušten sa mesta urednika u Ekonomskoj politici. Nekoliko meseci posle, 1999. Godine, osniva “E Press” i pokreće Ekonomist magazin. Aprila 2008. Godine napušta Ekonomski magazin zbog neslaganja sa novim menadžmentom. Zajedno sa njim kompaniju napuštaju i ostali ugledni zaposlenici, Vladimir Gligorov, Predrag Koraksić i ostali.

Novi početak u Blicu

U blicu Mijat pokreće i dobija poziciju glavnog urednika nedeljnog ekonomskog dodatka “Novac”.

Prelazak u NIN

Krajem 2009. Godine Mijat prelazi u NIN, gde radi na mestu glavnog urednika ekonomske rubrike.

Osnivanje “Novog Magazina”

Aprila 2011. Godine osniva nedeljnik “Novi Magazin”, gde i dan danas uspešno radi na poziciji zamenika glavnog urednika.

Godine 2011. Objavljuje knjigu “Ispred Vremena” – knjiga se bavi temom nedeljnika Ekonomska politika i decenijom punom reforma u Jugoslaviji (1963-1973).

  1. Godine zajedno sa Dimitrijem Boarovim objavljuje knjigu “Kako smo izgubili (Našu) borbu” – knjiga se bavi listom Borba i sudbinom istog. Dešavanja u tadašnjoj zemlji (1986-1998) su takođe tema.

Nezavisno udruženje novinara Srbija

Mijat Lakićević je i dan danas član udruženja koje se bavi očuvanjem nezavisnog novinarstva u zemlji Srbiji.

Porodični život

Mijat je oženjem suprugom Olgom. Otac je dvoje dece.

Koje je tvoje mišljenje o knjizi ili autoru? Podeli iskustvo sa ostalim čitaocima!

Ostavi ocenu i pomozi drugima*