Berenikina Kosa Od Nedjeljko Fabrio

recenzija pdf

"Berenikina kosa" je izvanredno delo koje nam donosi Nedjeljko Fabrio. U ovoj partituri za veliku istoriju i slabe junake, kako neki nazivaju Bereniku, autor nas vodi kroz životni ciklus likova, od njihovog rođenja, venčanja, smrti do nesrećnih ljubavi koje pogađaju pojedine članove jedne porodice. Međutim, mnogo važniji od samih događaja je njihov zajednički odnos prema istoriji, njihovo zapetljavanje u klupko iz kojeg se niko od njih ne uspeva izvući jer je ono jednako složeno za sve. Onaj koji je vezao to klupko ne prepoznaje pisma kojima su na ovim prostorima ispisivane godine našeg rođenja i prezimena naše porodice.
Berenikina Kosa Od Nedjeljko Fabrio

Stranice “Berenikine kose” otkrivaju nam kompleksnu mrežu sudbina, istorijskih dešavanja i porodičnih veza. Fabrio nas suočava sa nesigurnošću vremena u kojem živimo, ali istovremeno nas podseća da naša individualna priča ne postoji izolovano od šire slike istorije. Svaki lik nosi teret sopstvene sudbine, ali je istovremeno oblikovan i uslovljen okolnostima vremena u kojem se nalazi. “Berenikina kosa” nije samo roman o jednoj porodici, već je i roman o zajedničkom iskustvu i nemiru koji karakterišu naše postojanje. Fabrio nam donosi duboku introspekciju, primoravajući nas da razmišljamo o našoj ulozi u vremenu i istoriji. Ova knjiga nas podstiče da razmišljamo o smislu našeg postojanja i našoj povezanosti sa prošlošću. “Današnji čitalac prepoznaje na stranicama Berenikine kose i sopstveni nemir, nagomilan u pukotinama međuvremena u kojem jaki traže signale vremena od istorijskog značaja.” Ova rečenica iz recenzije nas podseća da je “Berenikina kosa” knjiga koja nas duboko dira i koja nas podstiče da tražimo svoje mesto i svrhu u svetu koji je oblikovala istorija.

Poštarina (Besplatna isporuka, porudžbina preko 3000din): Srbija 180din Crna Gora, Bosna i Hercegovina (8,5 EUR), inostranstvo DHL (7,5 EUR) | Realizacija kupovine podržana od strane partner kompanije Korisna Knjiga d.o.o


Koje je tvoje mišljenje o knjizi ili autoru? Podeli iskustvo sa ostalim čitaocima!

Ostavi ocenu i pomozi drugima*