Biljne Vrste Livada I Pašnjaka Od Katarina-Daniela Dubravec, Ivo Dubravec

recenzija pdf
Knjiga "Biljne vrste livada i pašnjaka" pruža detaljan pregled najvažnijih i najzastupljenijih biljnih vrsta u Hrvatskoj. Koncipirana je tako da uz slike u boji pruža temeljite opise morfoloških karakteristika svake vrste, ističući biljne organe koji olakšavaju njihovo prepoznavanje.
Biljne Vrste Livada I Pašnjaka Od Katarina-Daniela Dubravec, Ivo Dubravec

Za svaku odabrane vrste, uz slikovni materijal, pružaju se informacije o staništima, hranljivoj vrednosti, potencijalnoj štetnosti, toksičnosti i periodu cvetanja. Takođe, knjiga obeležava endemske, zaštićene i ugrožene vrste, pružajući tako važan uvid u biodiverzitet i očuvanje prirodnih resursa. S obzirom na to da se u botanici, kao i u drugim prirodnim naukama, naučna imena temelje na latinskom jeziku, knjiga pruža i sinonime i nazive na hrvatskom jeziku, čime postaje razumljiva širem auditorijumu. “Biljne vrste livada i pašnjaka” pre svega je namenjena studentima Agronomskog fakulteta u Zagrebu, Poljoprivrednog fakulteta u Osijeku i srodnih institucija, Visokog gospodarskog učilišta u Križevcima i drugim relevantnim ustanovama u Hrvatskoj i susednim područjima, kao i praktičarima agronomije.

Poštarina (Besplatna isporuka, porudžbina preko 3000din): Srbija 180din Crna Gora, Bosna i Hercegovina (8,5 EUR), inostranstvo DHL (7,5 EUR) | Realizacija kupovine podržana od strane partner kompanije Korisna Knjiga d.o.o


Oznake:

Koje je tvoje mišljenje o knjizi ili autoru? Podeli iskustvo sa ostalim čitaocima!

Ostavi ocenu i pomozi drugima*