Bog Od Viktor Igo

recenzija pdf
Igo je bio poznat po svojoj složenoj i ličnoj filozofiji, uključujući i njegovo shvatanje religije. Za Igoa, religija je imala duboku unutarnju dimenziju i on je naglašavao važnost duhovnosti i moralnih vrednosti u ljudskom životu.
Bog Od Viktor Igo

Igo je verovao da Bog prebiva u čoveku, u dubinama njegovog duha, umesto da bude ograničen na institucionalizovane verske strukture. On je naglašavao potrebu za unutrašnjom transformacijom i moralnim razvojem, te je verovao da je svako pojedinačno biće sposobno da pronađe Boga kroz introspekciju i duhovni rast.Ova ideja o unutrašnjoj vrednosti i ličnoj religioznosti često se ogleda u Igovim delima, uključujući i njegov roman “Bog”. Igo je kroz svoje književno stvaralaštvo izražavao svoje shvatanje o duhovnosti, ljudskoj prirodi i potrazi za smislom.Vaš zaključak o Igovom shvatanju religije kao unutarnje vrednosti i Boga koji prebiva u čoveku je u skladu sa njegovim filozofskim uverenjima. On je zagovarao ideju da svako treba da istraži svoju duhovnost i da pronađe lični put ka istini i moralnoj ispravnosti.

Poštarina (Besplatna isporuka, porudžbina preko 3000din): Srbija 180din Crna Gora, Bosna i Hercegovina (8,5 EUR), inostranstvo DHL (7,5 EUR) | Realizacija kupovine podržana od strane partner kompanije Korisna Knjiga d.o.o


Autor Knjige:

Victor Hugo

Viktor Hugo (26. februar 1802 — 22. maj 1885) je bio francuski pesnik i romanopisac tokom romantičarskog pokreta.


Više O Autoru

Koje je tvoje mišljenje o knjizi ili autoru? Podeli iskustvo sa ostalim čitaocima!

Ostavi ocenu i pomozi drugima*