Breza I Druge Pripovijetke Od Slavko Kolar

recenzija pdf
"Breza i druge pripovetke" je izvanredna zbirka koja nam donosi Slavko Kolar, jedan od najpoznatijih pisaca hrvatske književnosti. U ovoj zbirci se nalaze neke od njegovih najpoznatijih pripovedaka koje su obeležile književni pejzaž.
Breza I Druge Pripovijetke Od Slavko Kolar

Zbirka obuhvata nekoliko remek-dela, kao što su “Breza”, “Svoga tijela gospodar”, “Kriza”, “Sudnji dan ili kako je Janko Klasnić upoznao slobodu” i “Mi smo za pravicu”. Svaka od ovih pripovedaka ima svoju jedinstvenu priču i tematsku dubinu. “Breza”, možda najpoznatija pripovetka u zbirci, nas uvodi u svet prirode i emocionalnih sukoba likova. “Svoga tijela gospodar” nas suočava sa temom o nezavisnosti i ličnoj slobodi. “Kriza” donosi priču o unutrašnjem konfliktu lika koji se bori sa gubitkom identiteta. “Sudnji dan ili kako je Janko Klasnić upoznao slobodu” nas vodi kroz avanture glavnog junaka koji otkriva svoje snage i slobodu. “Mi smo za pravicu” dotiče teme pravde, moralnosti i otpora. Slavko Kolar nas vodi kroz slojevite priče i likove, koristeći bogatstvo jezika i dubinu emocija. Njegovo pisanje otkriva nam ne samo spoljašnje događaje, već i unutarnji svet likova, njihove snove, strahove i nade. Svaka pripovetka nosi sa sobom svoju specifičnu atmosferu i poruku. “Breza i druge pripovetke” je knjiga koja će očarati čitatelje svojom književnom snagom i dubinom. Kolar nam pruža nezaboravne priče koje nas podstiču na razmišljanje, suočavajući nas sa univerzalnim temama ljudskog postojanja. Ova zbirka je dragoceni deo hrvatske književnosti koji nas provodi kroz različite aspekte života i čini nas boljim razumijevanjem sveta oko nas.

Poštarina (Besplatna isporuka, porudžbina preko 3000din): Srbija 180din Crna Gora, Bosna i Hercegovina (8,5 EUR), inostranstvo DHL (7,5 EUR) | Realizacija kupovine podržana od strane partner kompanije Korisna Knjiga d.o.o


Oznake:

Koje je tvoje mišljenje o knjizi ili autoru? Podeli iskustvo sa ostalim čitaocima!

Ostavi ocenu i pomozi drugima*