Deca Iz Voza Od Viola Ardone

recenzija pdf
Ocena:(Ocena: 5 od 5. Ukupno: 1)

Zaronite duboko u posleratnu Italiju kroz oči sedmogodišnjeg dečaka po imenu Amerigo. Godina je 1946, a Amerigo je primoran napustiti svoj rodni kvart u živopisnom Napulju.
Deca Iz Voza Od Viola Ardone

Njegova sudbina ga vodi na neobično putovanje – ukrcava se u voz zajedno sa hiljadama drugih mališana s juga Italije. Ovo nije obično putovanje, već inicijativa organizovana od strane Komunističke partije kako bi pomogla deci da pobegnu od bede posleratnog perioda. Ovaj roman donosi nam priču o hrabrosti i odricanju, o malim herojima suočenim sa velikim izazovima. Amerigo nas vodi kroz čitavo poluostrvo Italije, otkrivajući nam pejzaže i kulture koje su se tek počele oporavljati od razornih posledica rata. Viola Ardone nam prenosi ovu priču s nevjerojatnom iskrenošću i suosjećanjem. Kroz Amerigove oči, saznaćete o Italiji koja se polako diže iz pepela i suočava se s izazovima koje niste mogli ni zamisliti. Iznad svega, “Deca iz voza” nas podseća da ponekad, kako bismo se suočili sa sopstvenom sudbinom, moramo se odreći čak i majčinske ljubavi.

Poštarina (Besplatna isporuka, porudžbina preko 3000din): Srbija 180din Crna Gora, Bosna i Hercegovina (8,5 EUR), inostranstvo DHL (7,5 EUR) | Realizacija kupovine podržana od strane partner kompanije Korisna Knjiga d.o.o


Autor Knjige:

Viola Ardone

Viola Ardone je italijanska spisateljica koja je stekla međunarodnu pažnju svojim romanom "The Children's Train" ("Il treno dei bambini"). Ovaj roman, koji je postigao veliki uspeh, istražuje istorijski događaj iz perioda posle Drugog svetskog rata u Italiji, kada su siromašna deca iz južnih regiona poslata da žive sa porodicama na severu Italije kako bi imali bolje uslove života.


Više O Autoru

Jedan komentar na knjigu

  1. Mila

Koje je tvoje mišljenje o knjizi ili autoru? Podeli iskustvo sa ostalim čitaocima!

Ostavi ocenu i pomozi drugima*