Deca Od Ivo Andrić PDF

recenzija pdf
"Deca" je roman nobelovca Ive Andrića koji opisuje društvene i političke promene koje su se dogodile u Bosni i Hercegovini tokom perioda od početka 20. veka do početka Drugog svetskog rata.
Deca Od Ivo Andrić

Roman prati priču o osmogodišnjem dečaku Malik Begu, čiji se otac, znameniti bosanski političar i intelektualac, suočava sa izazovima koji dolaze sa modernizacijom i političkim previranjima u Bosni i Hercegovini. Kroz priču o Maliku, Andrić opisuje kako se bosansko društvo polako menja, kako se mlada generacija bori da se prilagodi novim idejama i vrednostima, i kako se odrasli bore da zadrže svoje tradicionalne vrednosti i način života.Roman “Deca” pruža uvid u bogatu istoriju i kulturu Bosne i Hercegovine, i istražuje pitanja identiteta, kulture i tradicije u vremenu velikih društvenih promena. Andrić je majstorski prikazao složenost društva, težnje ljudi da zadrže svoje korene i identitet, dok se istovremeno suočavaju sa modernizacijom i izazovima koji dolaze sa promenama.Ova knjiga je neophodna za sve one koji žele da bolje razumeju istoriju i kulturu Bosne i Hercegovine, kao i da se bolje upoznaju sa radom i stilom pisanja Ive Andrića. “Deca” je jedinstveno delo u Andrićevom opusu, koje se ističe po svojoj originalnosti i dubokoj emotivnoj snazi.

Kompletna PDF Knjiga

deca-ivo-andric_compressed

Poštarina (Besplatna isporuka, porudžbina preko 3000din): Srbija 180din Crna Gora, Bosna i Hercegovina (8,5 EUR), inostranstvo DHL (7,5 EUR) | Realizacija kupovine podržana od strane partner kompanije Korisna Knjiga d.o.o


Autor Knjige:

Ivo Andrić

Ivo Andrić; rođen kao Ivan Andrić (09. Oktobra 1892 - 13. Marta 1975) najznačajniji je Jugoslovenski književnik, romanopisac, i pisac kratkih priča.


Više O Autoru

Koje je tvoje mišljenje o knjizi ili autoru? Podeli iskustvo sa ostalim čitaocima!

Ostavi ocenu i pomozi drugima*