Dete Božije Od Kormak Makarti PDF

recenzija pdf
"Dete božije" je roman Kormaka Makartija koji nas vodi u svet prognanika Lestera Balarda, čoveka koji je izgubio sve što je imao i sada luta šumama okruga Sevier.
Dete Božije Od Kormak Makarti

Dok njegovo devijantno ponašanje postepeno klizi ka moralnom propadanju, Makarti pokušava da pruži drugačiji pogled na očajnički pokušaj života izvan društvenog poretka. Balard je izgubio sposobnost da uspostavi dublje veze sa drugim ljudima, što se manifestuje kroz užasne zločine koje počini. Ipak, uprkos nedostatku empatije, Makarti naglašava da je on i dalje dete božje. Ova izjava može ukazivati na to da i najmračnije i najpogrešnije strane ljudske prirode nose sa sobom neku vrstu univerzalnosti ili povezanosti sa izvorom svega što postoji. “Dete božije” duboko istražuje granice ljudske prirode, moralnosti i postojanja. Kroz Makartijevu slojevitu prozu, čitaoci će biti suočeni sa surovim svetom lika Lestera Balarda i pitanjima koja izranjaju iz njegovog moralnog posrnuća. Roman nas prisiljava da preispitamo naše razumevanje ljudske prirode i postavlja duboka filozofska pitanja o dobroti, zlu i našoj ulozi u univerzumu.

dete-bozije-20-strana_compressed

Poštarina (Besplatna isporuka, porudžbina preko 3000din): Srbija 180din Crna Gora, Bosna i Hercegovina (8,5 EUR), inostranstvo DHL (7,5 EUR) | Realizacija kupovine podržana od strane partner kompanije Korisna Knjiga d.o.o


Koje je tvoje mišljenje o knjizi ili autoru? Podeli iskustvo sa ostalim čitaocima!

Ostavi ocenu i pomozi drugima*