Đakon Bogorodičine Crkve Od Isidora Sekulić PDF

recenzija pdf besplatna knjiga
"Đakon Bogorodičine crkve" je izuzetno značajan roman srpske književnice Isidore Sekulić. Ovaj ljubavni religijski roman predstavlja jedinstveno delo u srpskoj književnosti, koje je retko viđeno u čistom obliku od srednjovekovnih vremena. Ljubav i religiozni aspekti se prožimaju u priči, pružajući dublje razumevanje likova i njihovih unutrašnjih sukoba.
Đakon Bogorodičine Crkve Od Isidora Sekulić

Roman “Đakon Bogorodičine crkve” je jedino delo u prozi koje je Isidora Sekulić objavila. Prvo izdanje je izašlo 1919. godine, ali je naišlo na nepovoljne reakcije čitalaca i kritičara. Međutim, krajem devedesetih godina, roman je ponovo objavljen i započeo je svoj novi život. Ovoga puta, reakcije kako šire tako i stručne javnosti bile su izuzetne, a knjiga je stekla popularnost, postala rado čitana i često komentarisana. U “Đakonu Bogorodičine crkve” susrećemo se sa zanimljivim likovima koji preispituju svoje ideale i verovanja. Pitanja o sreći, idealima i odricanju su duboko isprepletana kroz priču. Hristos je postao simbol onoga što je moguće, ali retko ostvarivo za većinu ljudi. Roman nas vodi na introspektivan put kroz unutrašnje svetove likova, donoseći nam emotivno i intelektualno bogatstvo. Isidora Sekulić je svojim stvaralaštvom ostavila značajan trag u srpskoj književnosti, a “Đakon Bogorodičine crkve” je svakako jedno od njenih najznačajnijih dela koje vredno čitanja i istraživanja.

đakon bogorodične crkve

Poštarina (Besplatna isporuka, porudžbina preko 3000din): Srbija 180din Crna Gora, Bosna i Hercegovina (8,5 EUR), inostranstvo DHL (7,5 EUR) | Realizacija kupovine podržana od strane partner kompanije Korisna Knjiga d.o.o


Koje je tvoje mišljenje o knjizi ili autoru? Podeli iskustvo sa ostalim čitaocima!

Ostavi ocenu i pomozi drugima*