Dnevni Leptiri Zasavice Od Predrag Jakšić, Ana Nahirnić

recenzija pdf
Knjiga "Dnevni leptiri Zasavice" pruža dubok uvid u trenutno stanje biodiverziteta dnevnih leptira u Zasavici, istovremeno postavljajući osnove za njihovo dugoročno praćenje, kao i za praćenje celokupne životne sredine na tom području.
Dnevni Leptiri Zasavice Od Predrag Jakšić, Ana Nahirnić

Posebnu vrednost ove studije čini deo posvećen zaštiti faune dnevnih leptira u Zasavici. Autori ističu osam vrsta leptira koje su uvrštene u najvažnije evropske i nacionalne liste zaštićenih vrsta. Važno je napomenuti da su populacije ovih vrsta u Zasavici izuzetno brojne i stabilne, što garantuje njihov opstanak. Knjiga pruža dragocen uvid ne samo u svet dnevnih leptira, već i u načine kako očuvati i zaštititi njihove populacije i njihovo stanište. “Dnevni leptiri Zasavice” postaje neophodno štivo za sve koji se bave zaštitom prirode i biodiverziteta, pružajući osnovu za dalja istraživanja i aktivnosti usmerene ka očuvanju ovih važnih i očaravajućih insekata.

Poštarina (Besplatna isporuka, porudžbina preko 3000din): Srbija 180din Crna Gora, Bosna i Hercegovina (8,5 EUR), inostranstvo DHL (7,5 EUR) | Realizacija kupovine podržana od strane partner kompanije Korisna Knjiga d.o.o


Oznake:

Koje je tvoje mišljenje o knjizi ili autoru? Podeli iskustvo sa ostalim čitaocima!

Ostavi ocenu i pomozi drugima*