Drugi Svetski Rat I i II deo Winston Churchill

recenzija pdf

Strani Naziv: The Second World War Book by Winston Churchill

„Drugi svetski rat“ je serijal knjiga od šest tomova koji je napisao ser Vinston Čerčil, bivši premijer Ujedinjenog Kraljevstva.
Drugi Svetski Rat I i II deo Winston Churchill

Knjiga pokriva period od kraja Prvog svetskog rata do kraja Drugog svetskog rata, iz Čerčilove perspektive kao lidera Ujedinjenog Kraljevstva u to vreme. Pokriva glavne događaje kao što su uspon fašizma u Evropi, bitka za Britaniju, savez sa Sovjetskim Savezom i Sjedinjenim Državama, kampanja u Severnoj Africi, invazija Italije, iskrcavanje na dan D i poraz nacista.u Nemačkoj. 

Knjiga se smatra klasikom vojne i istorijske literature i pruža detaljan prikaz rata iz perspektive jednog od njegovih ključnih vođa. Čerčilovo pisanje je bogato anegdotama, analizama i živopisnim opisima događaja, takođe obuhvata njegova razmišljanja o strategiji, liderima, politici i diplomatiji. 

Knjiga je objavljena 1949–1953 i pomogla je Čerčilu da dobije Nobelovu nagradu za književnost 1953. godine.

Poštarina (Besplatna isporuka, porudžbina preko 3000din): Srbija 180din Crna Gora, Bosna i Hercegovina (8,5 EUR), inostranstvo DHL (7,5 EUR) | Realizacija kupovine podržana od strane partner kompanije Korisna Knjiga d.o.o


Koje je tvoje mišljenje o knjizi ili autoru? Podeli iskustvo sa ostalim čitaocima!

Ostavi ocenu i pomozi drugima*