Dvadeseto Stoljeće U Retrovizoru – Züriški Eseji Od Dubravka Oraić – Tolić

recenzija pdf
"Dvadeseto stoljeće u retrovizoru - Züriški eseji" je neobičan esejistički leksikon koji je napisala Dubravka Oraić-Tolić. Ova knjiga pruža pregled ključnih tema prošlog i današnjeg doba, spajajući spoznajnu oštrinu i esejističku slobodu.
Dvadeseto Stoljeće U Retrovizoru - Züriški Eseji Od Dubravka Oraić - Tolić

Autorica se uspešno bavi dijagnosticiranjem različitih oblika entropije i protuslovlja u kulturi i društvu dvadesetog stoljeća. Kroz eseje, istražuje različite teme kao što su književnost, turizam, fotografija, feminizam, Titanic, Černobil i mnoge druge. Kroz abecedni poredak središnjih simbola, emblema i metafora dvadesetog stoljeća, autorica gradi svoj spoznajni mozaik. “Dvadeseto stoljeće u retrovizoru – Züriški eseji” se ističe promišljenom sustavnošću i provokativnom skokovitošću. Ovi eseji će biti zapamćeni po autoričinom sposobnosti da gradi analitički mozaik na temelju ključnih simbola i emblema dvadesetog stoljeća. Tematski raspon obuhvata različite aspekte kulture i društva, od automobila i aviona do Berlinskog zida, bolesti, Coca-Cole, crkve, Černobila, dade, Lenjina, eura, feminizma i mnogo više. Ova knjiga će privući čitatelje koji su zainteresovani za refleksiju o prošlim i sadašnjim vremenima, kao i za kritički osvrt na različite aspekte društva. Dubravka Oraić-Tolić gradi zanimljiv i provokativan esejistički pejsaž koji će vas naterati da razmišljate o velikim temama dvadesetog stoljeća i njihovom uticaju na današnje društvo.

Poštarina (Besplatna isporuka, porudžbina preko 3000din): Srbija 180din Crna Gora, Bosna i Hercegovina (8,5 EUR), inostranstvo DHL (7,5 EUR) | Realizacija kupovine podržana od strane partner kompanije Korisna Knjiga d.o.o


Koje je tvoje mišljenje o knjizi ili autoru? Podeli iskustvo sa ostalim čitaocima!

Ostavi ocenu i pomozi drugima*