Estetska, Parodontna Plastična I Implantološka Kirurgija Od Otto Zuhr, Marc Hurzeler

recenzija pdf
"Estetska, parodontna plastična i implantološka kirurgija" autora Otta Zuhr-a i Marca Hurzeler-a predstavlja sveobuhvatan vodič kroz napredne kirurške tehnike i strategije u oblasti estetske oralne hirurgije. Kroz detaljno strukturisane delove knjige, čitaoci imaju priliku da se upoznaju sa najnovijim saznanjima i pristupima u ovoj specijalizovanoj oblasti.
Estetska, Parodontna Plastična I Implantološka Kirurgija Od Otto Zuhr, Marc Hurzeler

Prvi deo knjige posvećen je osnovama, uključujući anatomsku i strukturno-biološku pozadinu, mikrokirurgiju, primarno cijeljenje, tehnike incizije i šivenja, kao i dijagnostičke strategije za postizanje gingivalne estetike. Autori takođe ističu značaj menadžmenta pacijenta za postizanje optimalnih rezultata. U drugom delu knjige detaljno su opisane različite kirurške tehnike, uključujući uzimanje autolognih transplantata, podebljanje gingive, prekrivanje gingivnih recesija, estetsko produljenje krune, rekonstrukciju papile, kao i različite procedure u vezi sa opskrbom ekstrakcijskih alveola i lečenjem bezubosti. U trećem delu knjige autori se bave mogućim komplikacijama koje se mogu javiti tokom ovih postupaka, uključujući intraoperativna i postoperativna krvarenja, infekcije, neuspjehe u radu sa autolognim koštanim blokovima i pločama kompakte, gubitak implantata, ožiljke i druge estetske komplikacije. “Estetska, parodontna plastična i implantološka kirurgija” je nezaobilazno štivo za oralne hirurge, periodontologe i stomatologe koji žele unaprediti svoje znanje i veštine u naprednim hirurškim tehnikama za postizanje estetskih i funkcionalnih rezultata u oralnoj hirurgiji.

Poštarina (Besplatna isporuka, porudžbina preko 3000din): Srbija 180din Crna Gora, Bosna i Hercegovina (8,5 EUR), inostranstvo DHL (7,5 EUR) | Realizacija kupovine podržana od strane partner kompanije Korisna Knjiga d.o.o


Koje je tvoje mišljenje o knjizi ili autoru? Podeli iskustvo sa ostalim čitaocima!

Ostavi ocenu i pomozi drugima*