Fahrenheit 451 Od Rej Bradburi

recenzija pdf

Strani Naziv: Fahrenheit 451 by Ray Bradbury

"Fahrenheit 451" je impresivna distopijska priča koja nas uvodi u svet u kojem je čitanje knjiga zabranjeno i gde su ljudi u potpunosti odvojeni od svake vrste kulture i intelektualnog razmišljanja. 
Fahrenheit 451 Od Rej Bradburi

Glavni junak, Guy Montag, je vatrogasac koji se bavi uništavanjem knjiga, ali kroz knjigu postaje svestan značaja čitanja i započinje svoju borbu protiv sistema.

Ray Bradbury je fantastičan pisac koji je uspeo da stvori uverljivu i zastrašujuću viziju budućnosti koja nas upozorava na opasnosti koje preti čovečanstvu ako se odrekne svojih intelektualnih i duhovnih vrednosti. Knjiga je napisana sa velikom maštom i sačinjena od brojnih upečatljivih scena i likova, a njen kraj ostaje dugo u sećanju čitaoca.

Ukratko, “Fahrenheit 451” je neizostavan deo svake biblioteke i obavezno je štivo za sve ljubitelje distopijskih romana.

Zaviri u knjigu

farenhajt_451_o_compressed

Poštarina (Besplatna isporuka, porudžbina preko 3000din): Srbija 180din Crna Gora, Bosna i Hercegovina (8,5 EUR), inostranstvo DHL (7,5 EUR) | Realizacija kupovine podržana od strane partner kompanije Korisna Knjiga d.o.o


Koje je tvoje mišljenje o knjizi ili autoru? Podeli iskustvo sa ostalim čitaocima!

Ostavi ocenu i pomozi drugima*