Zla Vremena Od Čarls Dikens

recenzija pdf

"Zla vremena" je roman napisan od strane Čarlsa Dikensa, poznatog engleskog pisca 19. veka. Ova knjiga nam pruža dubok uvid u društvene nepravde, siromaštvo i moralne dileme koje su karakterisale industrijske gradove tog vremena.
Zla Vremena Od Čarls Dikens

Radnja romana se odvija u fiktivnom gradiću Kouktaun, smeštenom na severu Engleske. Dikens nas vodi kroz živote različitih likova koji predstavljaju različite slojeve društva. Upravnik škole, gospodin Gradgrajnd, predstavlja lik koji veruje isključivo u logiku i činjenice, zanemarujući emocije i saosećanje. Njegov pristup vaspitanju temelji se na utilitarističkom obrazovanju koje ignoriše individualnost i kreativnost učenika. Kroz humorističan pristup, karakterističan za Dikensa, “Zla vremena” prikazuje jaz između bogatih i siromašnih slojeva društva. Dikens ističe nepravde i nehumanost koje proističu iz ovakvog sistema i ukazuje na potrebu za promenom. Roman nas podstiče na razmišljanje o društvenim problemima i nejednakostima koje su bile prisutne tokom tog perioda. Dikens koristi svoj jedinstveni stil pisanja kako bi stvorio slikovite opise i složene likove koji nas teraju da se zapitamo o prirodi čoveka i društva. “Zla vremena” je knjiga koja nas izaziva da preispitamo naše vrednosti i da se suočimo sa nepravdom u svetu. Dikens nas podseća na važnost empatije, razumevanja i solidarnosti među ljudima. Ova knjiga je dragoceni deo književne baštine koji nam i danas pruža relevantne i snažne poruke.

Poštarina (Besplatna isporuka, porudžbina preko 3000din): Srbija 180din Crna Gora, Bosna i Hercegovina (8,5 EUR), inostranstvo DHL (7,5 EUR) | Realizacija kupovine podržana od strane partner kompanije Korisna Knjiga d.o.o


Autor Knjige:

Čarls Dikens - Charles Dickens

Čarls Dikens je bio britanski romanopisac, novinar, urednik, ilustrator i društveni komentator koji je napisao svima omiljene klasične romane..


Više O Autoru

Koje je tvoje mišljenje o knjizi ili autoru? Podeli iskustvo sa ostalim čitaocima!

Ostavi ocenu i pomozi drugima*