Fantom Iz Opere Od Gaston Leru PDF

recenzija pdf besplatna knjiga

Strani Naziv: The Phantom of the Opera by Gaston Leroux

Prvi put objavljen na francuskom kao serijal 1909. godine, Fantom iz opere je zadivljujuća priča koja se vrti oko mlade Šveđanke Kristin Dae.
Fantom Iz Opere Od Gaston Leru

Njen otac, poznati muzičar, umire, a ona odrasta u Pariskoj operi sa njegovim samrtnim obećanjem da će je zaštitnički anđeo voditi. Posle nekog vremena u operi, ona  čuje glas, koji je na kraju uči kako da lepo peva. Sve je bilo u redu dok Kristinin prijatelj iz detinjstva Raul nije došao u posetu njegovim roditeljima, koji su pokrovitelji opere, i ugleda Kristin kako uspešno peva na sceni. Glas, koji je deformisani, ubilački ‘duh’ operske kuće po imenu Erik, međutim, postaje nasilan u njegovoj strašnoj ljubomori, sve dok Kristin iznenada ne nestane. Fantom je zaljubljen, ali može samo da dočara katastrofu.

Leruovo delo, sa likovima u rasponu od razmažene primadone Karlote do misterioznog Persijanca iz Erikove prošlosti, ovekovečeno je nezaboravnim adaptacijama. Uprkos tome, on ostaje izvanredan komad gotičke horor književnosti sam po sebi, dublje i mračnije od bilo koje verzije koja sledi.

Kompletna Besplatna PDF Knjiga

Fantom Iz Opere Od Gaston Leru

Poštarina (Besplatna isporuka, porudžbina preko 3000din): Srbija 180din Crna Gora, Bosna i Hercegovina (8,5 EUR), inostranstvo DHL (7,5 EUR) | Realizacija kupovine podržana od strane partner kompanije Korisna Knjiga d.o.o


Koje je tvoje mišljenje o knjizi ili autoru? Podeli iskustvo sa ostalim čitaocima!

Ostavi ocenu i pomozi drugima*