Finegana Buđenje: Knjiga II Od Džems Džojs

recenzija pdf

"Fineganovo buđenje" (eng. "Finnegans Wake") je roman irskog pisca Džejmsa Džojsa. Ovo delo je objavljeno 1939. godine i predstavlja jedno od najpoznatijih i najizazovnijih dela moderne književnosti.
Finegana Buđenje Knjiga II Od Džems Džojs

Roman “Fineganovo buđenje” je poznat po svojoj složenoj naraciji i eksperimentalnom stilu pisanja. Džojs je stvorio jedinstvenu književnu formu koja kombinuje jezik, mitologiju, istoriju i psihologiju. Radnja romana je fragmentarna i prelazi iz jedne epohe u drugu, koristeći se različitim stilovima pisanja.Glavna tema romana je ljudska svest i njena povezanost sa kolektivnom istorijom i mitologijom. Džojs istražuje dubine ljudske psihe, koristeći se slojevitim simbolima i igrom reči kako bi stvorio jedinstvenu književnu teksturu.“Fineganovo buđenje” je izazovno delo koje zahteva pažljivo čitanje i istraživanje. Džojs koristi različite jezičke igre, punske, asocijacije i mnogoznačnost kako bi stvorio bogatstvo značenja i preplitanja narativnih niti.Ovaj roman je ostavio trajan utisak na književnost svojom inovativnošću, stilom i dubinom. “Fineganovo buđenje” je delo koje će privući ljubitelje eksperimentalne književnosti i one koji žele da se suoče sa izazovom interpretacije i istraživanja složene ljudske svesti.

Poštarina (Besplatna isporuka, porudžbina preko 3000din): Srbija 180din Crna Gora, Bosna i Hercegovina (8,5 EUR), inostranstvo DHL (7,5 EUR) | Realizacija kupovine podržana od strane partner kompanije Korisna Knjiga d.o.o


Autor Knjige:

Džejms Džojs - James Joyce

Rođen u Dablinu, Džojs je odrastao u Irskoj i smatra se tipičnim irskim piscem, ali je često odbijao svoju domovinu.


Više O Autoru

Koje je tvoje mišljenje o knjizi ili autoru? Podeli iskustvo sa ostalim čitaocima!

Ostavi ocenu i pomozi drugima*