Frankenštajnova Majka Od Almudena Grandes PDF

recenzija pdf
"Frankenštajnova majka" je roman autorke Almudene Grandes koji se dešava 1954. godine u španskom gradiću Sjemposuelos. Mladi psihijatar Herman Velaskes se vraća nakon 15 godina iz egzila u Švajcarskoj i počinje da radi u ženskom sanatorijumu za duševno obolele "Presveto srce".
Frankenštajnova Majka Od Almudena Grandes

Najpoznatija pacijentkinja u sanatorijumu je Aurora Rodriges Karbaljejra, koja je 1933. godine upucala svoju ćerku Hildegart sa četiri hica u glavu, tvrdeći da ima pravo da je ubije, baš kao što bi umetnik imao pravo da uništi svoje delo kojim nije zadovoljan. Ovaj događaj je u to vreme bio šokantan i privukao je pažnju medija. Aurora je žena sa velikim obrazovanjem, neospornim autoritetom i ambicijama u pedagoškom radu koje ponekad pomračuju njeno razmišljanje. Jedna od njenih štićenica je Marija Kastehon, medicinska pomoćnica čije misteriozno, ali skromno poreklo privlači mladog psihijatra Hermana. Tri sudbine se isprepliću u neodmotavajućem klupku tajni, naklonosti, potisnutog besa i tereta puritanske Španije koja se bori pod terorom Frankovog režima.  “Frankenštajnova majka” je duboko intrigantan roman koji otkriva tajne istorije, kompleksne veze i unutarnje borbe likova, sve to smešteno u kontekst teških vremena u Španiji. Autorka nas vodi kroz slojevitu priču koja istražuje ljudsku prirodu, moralne dileme i posledice koje teror i potisnuta sloboda mogu imati na pojedince.

Fankenstajnova-majka-Almudena-Grandes_compressed (1)

Poštarina (Besplatna isporuka, porudžbina preko 3000din): Srbija 180din Crna Gora, Bosna i Hercegovina (8,5 EUR), inostranstvo DHL (7,5 EUR) | Realizacija kupovine podržana od strane partner kompanije Korisna Knjiga d.o.o


Koje je tvoje mišljenje o knjizi ili autoru? Podeli iskustvo sa ostalim čitaocima!

Ostavi ocenu i pomozi drugima*