Glorija I Druge Drame Od Ranko Marinković

recenzija pdf
"Glorija i druge drame" je zbirka dramskih tekstova koju je napisao Ranko Marinković, jedan od najpriznatijih hrvatskih dramatičara 20. stoljeća. Ova knjiga predstavlja dragoceni izbor Marinkovićevih drama i ističe njegovo majstorstvo u oblikovanju kazališnih dela.
Glorija I Druge Drame Od Ranko Marinković

Marinković se već pola stoljeća smatra jednim od najboljih hrvatskih dramatičara i vodećim stručnjakom u kazalištu. “Glorija i druge drame” obuhvataju nekoliko njegovih najznačajnijih dramskih tekstova. U zbirci se nalaze groteska u tri čina “Albatros”, mirakl u šest slika “Glorija”, vodvilj “Politeia ili Inspektorove spletke” i sotija “Pustinja”. Knjiga takođe sadrži pogovor Borisa Senkera, koji pruža kontekstualno razumevanje Marinkovićevog dela, kao i informacije o izvedbama njegovih drama u hrvatskim kazalištima. Marinkovićevi dramski tekstovi odlikuju se dubokom psihološkom analizom likova, oštrim dijalozima i slojevitošću tematskih motiva. On je majstor u kreiranju atmosfera i stvaranju tenzije na pozornici. Kroz svoje drame, Marinković se bavi različitim aspektima ljudske prirode, istražujući moralne dileme, društvene norme i konflikte koji prožimaju ljudske odnose. “Glorija i druge drame” su knjiga koja će zainteresovati ljubitelje kazališta i drame. Marinkovićevi tekstovi nude duboka i slojevita iskustva koja će publiku intrigirati i izazvati na razmišljanje. Ova zbirka je prilika da se upoznate s izvanrednim delom jednog od najznačajnijih hrvatskih dramatičara i da uživate u njegovom bogatom nasleđu.

Poštarina (Besplatna isporuka, porudžbina preko 3000din): Srbija 180din Crna Gora, Bosna i Hercegovina (8,5 EUR), inostranstvo DHL (7,5 EUR) | Realizacija kupovine podržana od strane partner kompanije Korisna Knjiga d.o.o


Koje je tvoje mišljenje o knjizi ili autoru? Podeli iskustvo sa ostalim čitaocima!

Ostavi ocenu i pomozi drugima*