Granica Od Luan Starova

recenzija pdf
"Granica" je knjiga autora Luan Starova koja nas uvodi u svet večnih emigranata, ljudi koji su prešli najprokletiju granicu na Balkanu, možda čak i na svetu: granicu između Albanije i Jugoslavije, odnosno Makedonije, duž obale Ohridskog jezera između Pogradeca i Svetog Nauma. Ta granica se protezala i preko samog jezera, potom kopnom na drugoj obali, da bi na kraju završila u nama samima.
Granica Od Luan Starova

U ovoj knjizi, autor nam donosi svoje lično iskustvo kao emigranta koji je prešao tu granicu i postao deo onih koji su izgubili svoje korene i postali stanovnici drugog sveta. Starova nas vodi kroz svoja sećanja i refleksije o putovanju preko granice, istražujući kako je taj čin oblikovao njegov identitet i život. Kroz snažne reči autora, osećamo teret i težinu granice koja nije samo fizička prepreka, već i simbol svega što je izgubljeno i ostavljeno iza nas. Autor nas vodi na putovanje koje se proteže kroz geografske, kulturne i emocionalne granice, suočavajući se sa pitanjima identiteta, pripadnosti i doma. “Granica” je knjiga koja nas podstiče na razmišljanje o migracijama, granicama i njihovom uticaju na pojedinca i društvo. Kroz Starovinu intimnu priču, ova knjiga nas navodi da razmislimo o granicama koje smo sami sebi postavili i kako one oblikuju naše živote.

Poštarina (Besplatna isporuka, porudžbina preko 3000din): Srbija 180din Crna Gora, Bosna i Hercegovina (8,5 EUR), inostranstvo DHL (7,5 EUR) | Realizacija kupovine podržana od strane partner kompanije Korisna Knjiga d.o.o


Koje je tvoje mišljenje o knjizi ili autoru? Podeli iskustvo sa ostalim čitaocima!

Ostavi ocenu i pomozi drugima*